Egyáltalán nem gondolnám, hogy azért, mert pár prosztó lenéz bizonyos szakmákat, attól még életszerűtlen és nyakatekert műszavakkal kellene körültáncolnunk olyan fogalmakat, amelyekre vannak értelmes szavaink. De lehet, tévedek és/vagy naiv vagyok. (A válaszokat előre is köszi.)
Még sose hallottam, hogy valakire mondták volna. Inkább parasztoznak.
2020. szept. 3. 14:54
3/18 anonim válasza:
Ha valaki kukàsként dolgozik, és annak is nevezik, akkor az miért lenne sértő? Németországban igen jól keresnek. Nincs ebben semmi szégyen. Dolgozni sem szégyen.
4/18 anonim válasza:
gyerekkoromban "szemetes" volt a nevük. Szerintem annál sokkal jobb a kukás...
5/18 anonim válasza:
Szerintem nem.
De szerintem nem sértő a "cigány" szó sem. Meg a "néger" sem. Meg a "paraszt" sem.
Ami sértő elnevezés: a "sintér".
2020. szept. 3. 15:03
6/18 anonim válasza:
Miért pont a sintér?
2020. szept. 3. 15:10
7/18 anonim válasza:
Köztisztasági-szakértő helyettes! Nem pedig kukás! Igenis sértő és degradáló! Több tiszteletet a köztisztaságért felelős szakembereinknek!
KOMOLYAN!
2020. szept. 3. 15:20
8/18 anonim válasza:
Emlékszem, ovis (vagy alsós, tökmindegy) koromban mentünk vissza az oviba a csoporttal a villamoson. Ott ült egy kukás nő is. A többiek - persze az óvónő hallótávolságán kívül - elkezdték cukkolni. Én kiálltam mellette, mondtam valami olyasmit hogy "ő a kukásnéni!". Ezt én úgy értettem, hogy nagyon tiszteletre méltó munkát végez, mert szemetelni rossz, és ő megtisztítja a környéket, bla bla bla...
Végül lecseszett engem is. Hm.
2020. szept. 3. 16:05
9/18 anonim válasza:
Nem a legjobb szó rájuk.Az a baj ezzel,hogy sok ember-még ha nem is nyilvánítja ki-lenézi az ilyen munkát végzőket,így eleve rossz néven vehetik.Mondjuk abban igazat adok,hogy a "hulladékkezelő szaktechnikai referens" még nem fogja őket az egekbe emelni.Akkor inkább szemétszállítók,hulladékszállítók,valahol ez a középút.
2020. szept. 3. 16:38
10/18 anonim válasza:
#8:
Persze, hogy lecseszett téged is, mégis honnan a rákból tudta volna, hogy te ezt nem sértésből mondtad rá direkt hangosan, hogy ő is hallja?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!