Miért van az, hogy mikor megjelent a koronavírus 1-2 fertőzöttel kezdetben, akkor mindenki otthon maradt meg kézfertőtlenítőzött?
Azért, mert az elején még elhitte mindenki, hogy ez valami nagyon durva járvány lesz, ami komolyan megtizedeli a népességet.
De az előző válaszokban említett okok miatt, az emberek most már kezdenek átlátni a szitán.
Az én véleményem, hogy márciusban még "újdonságnak" hatott, és aki érzékenyebb volt erre, az pánikolt is. Mindenhonnan ment, hogy mi van Olaszországban, meg Kínában, és sokan arra készültek, hogy itt is apokalipszis lesz majd. Nem véletlen volt a vásárlási hullám.
A csapból is ez folyik. Aki eddig nem vette komolyan, azt most se veszi, vagy már tényleg tiszta ideg a Koronavírus szó hallatán is. Másfelől pedig állandóan ez a téma, s szerintem az emberek már beleuntak, és felét nem hiszik el annak, amit olvasnak, hallanak.
Addig veszik lazán, amíg ki nem derül, hogy a kolléga bizony COVID-os. Jelenleg tömegpánik van a munkahelyemen emiatt (engem is holnap tesztelnek rá).
Egyébként jönnek vissza külföldről az emberek, a Balaton tömve volt, az emberek letojják a biztonságos távolságot, mert az egész csak egy összeesküvés, nincs is vírus, vagy Orbán vagy Trump találta ki ugyebár...
12,ugyanezt gondolom.
Elég volr egyszer bezarkozni, hat ne karácsony legyen a masik, es szilveszter, szallodak miatt se..
Én is csodálkozom azon a hozzáálláson, hogy mindenki tudja, hogy tömve voltak a strandok, szállók az utóbbi időben és most hogy növekszenek a számok azt valami lehetetlen véletlennek gondolják.
Egyébként én sem magamat féltem, nagy valószínűséggel túlvészelném, inkább az idősebb hozzátartózóim miatt aggódok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!