Miért vannak még sokan azon a szinten, hogy a házimunka női dolog, a férfi meg "szerel"?
#2 vagyok. Nem az volt a kérdés hogy ki dolgozik többet hanem hogy mit csinál.
Én egészállásban vagyok ő részmunkaidős, nyilván neki is van ideje és emellett élete is.
Ha egy elnyomott elégedetlen nő vagy, csak sajnálni tudlak, beszéld meg otthon hogy segítséget kérsz.
Eddigi barátnőim:
- villanyszerelőt akart hívni egy plafonra szerelt lámpához
- nem hitte el, hogy a dugaljzat cseréhez nem kell villanyszerelőt hívni
- nem volt képes összedugni számítógépet
- nem mert fékpofát cserélni a bringában (tárcsafék)
- úgy ütött rá a szögre, mint aki félti azt, hogy fejfájása lesz
Sorolhatnám még. Nem egy nőről beszélek és nem buták, nem ügyetlenek.
Főzök én szívesen, de ők úgyes akarnak semmit sem megjavítani. És jobb is, ha nem próbálkoznak.
#14, azért vannak kivételek. Az én biciklimhez bizony senki sem nyúlhat rajtam kívül...
Mivel string art-ozok a szögekkel is jól kijövök.
Ráadásul tanító, tehát a technikához is értek valamennyire.
Kivételek mindig akadnak. Apám után is mindent meg kellett javítani újra.
Sőt, egyik exemnél hallottam olyat, hogy azért az anyósomé minden házimunka, mert após vezet. Mondtam is nekik, hogy itt nagy átverés van! :)
De többnyire azt tapasztaltam, jobb meghagyni mindenkinek egy területet, ahol sikerélmányük lehet.
Érdekes, az ilyen kérdéseknél mindig megjelennek a szupernők, akik hengerfejtömítést cserélnek, házat újítanak fel, fűkaszálnak, stb.
Maradjunk annyiban, hogy ez kamu, és a nők 99%-a nem képes erre. Sőt, jóval egyszerűbb dolgokra sem.
Amúgy meg minden család magánügye, ki mit csinál, senki ne szóljon bele.
Egyedüli fasziként én is megcsinálok magam után mindent, de ha ilyen egyenlőségpárti nővel hozna össze a sors, aki egész nap döglik, és megeszi a kosz(nem kevés ilyen van) inkább maradok így tovább.
Amúgy igen, le lehet jönni vidékre, szinte minden napra van valami qrva idegesítő szerelnivaló, kerti munka, házjavítás, stb.
Bevásárlás, ügyintézések, stb.
Kb meló mellett képtelenség ezeket csinálni.
A házi munkák meg már lófütty, van mosógép, mosogatógép, porszívó, stb. A főzöcskézés meg...lényegében már kész kajákat lehet venni bárhol, de aki még ezek után is pampog, mi a nő, meg a férfi dolga, elmehet a jó büdös francba.
#18: De miért kell kettéválasztani? Csak mert nagyapáink korában ez volt a szokás?
Akkor ennyi erővel nektek is ott a láncfűrész, fűnyíró, és nem disznót tartasz, hanem megveszed a húst!
A kész kajákat meg ne hasonlítsuk már össze a jó házikoszttal!
Nem, nem cserélek hengerfej ez, de egy konnektort, vagy kapcsolót bármikor!
Kétszer annyit keresek, mint amit a férjem. Vidékről ingázok, míg ő otthon dolgozok.
Miért is kellene cselédként kiszolgálnom?
Többnyire én főzök, ő nem tud. De csak hétvégén. Mosogatni az mosogat, aki éppen ráér, ugyanez a helyzet a mosással. Boltba ő jár, ő porszívóz, nagyobb takarítás együtt.
De ugyanúgy én is ellapátolom télen a havat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!