Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ez most rossz dolog, vagy jó,...

Ez most rossz dolog, vagy jó, hogy így gondolkodok? Fertőben élek?

Figyelt kérdés

Én nem vagyok tökéletes, közel sem vagyok az, és nem hiszem magam a világmegváltónak, vagy hű de okosnak, de egy-két dologra van rálátásom. Ami nem mondom, hogy öröktörvényű igazság, de én ezt látom, ezt tapasztalom.

Lehet, hogy én élek rossz helyen, lehet, hogy én keresgélek rossz helyen, de (ez most tudom, hogy nagyképűnek hangzik), de nincs olyan ember, aki hozzám felérne. Azt veszem észre, hogy a körülöttem lévő emberek olyan beállítottságúak, ha ő csinál valamit, az nem baj, de ha más csinálja ugyanezt, azért elítélik. A leggyakoribb példa erre a kibeszélés. Minden ember fel van háborodva, hogy ha visszahallja akárkitől is azt, hogy kibeszélték, pedig ha jobban belegondolnának, ők is kibeszélnek szinte mindenkit. Én sem vagyok szent, szoktam másokat kibeszélni, de nem háborodok fent azon, amikor engem beszélnek ki. Azt hittem alsóban, hogy felsőben majd jobb lesz, felsőben azt hittem, hogy gimiben majd jobb lesz, gimiben meg azt hittem, hogy majd a felnőtt életbe nem így lesz, de hát ez ugyanígy maradt, mert az emberek ezügyben nem változnak. És ami a legidegesítőbb, hogy nem értik mi az a bizalom. Ha egy ember megbízik bennük, és elmondja a titkát, kiönti a lelkét, akkor azzal visszaélnek. Velem is előfordult, amikor nagy-nagy ritkán megnyílok valaki előtt, hogy pár nap múlva már mástól hallom vissza. Ezen szoktam picit felháborodni, hogy nem tudják felfogni, mi az a bizalom. Amikor valaki más titkát kifecsegte, eleinte rászóltam, de akkor én lettem a rossz meg a hangulatgyilkos, meg az erkölcscsősz, de engem ez tényleg felháborít. Nem akarok menősködni, nem ez a célom vele, de én egy titkot nem adtam még át senkiről sem, max kisebb koromban. Én a titkot titokként, a bizalmat bizalomként fogadom, eszembe nem jutna mást kellemetlen helyzetbe hozni, vagy megszégyeníteni ezekkel.

Ez a véleményem az emberekről, nyilván vannak kivételek, de én még nem találkoztam eggyel sem.

Engem mindig megszólnak azért, mert a családomon kívül nincs másom. Se barátok, se haverok nincsenek. A legjobb barátom is a nővérem, és úgy gondolom, hogy ez jó így, mások szerint viszont fertőben élek. Ez lenne a fertő? Hogy nem hagyom, hogy emberek beletapossanak a lelkembe? Én már úgy teljes egészében nem tudok bízni az emberekben, családomon kívül. Nekem már nem jó az, hogy folyton vigyáznom kell arra, hogy kinek mit mondok el, ki él vele vissza.

2020. aug. 27. 16:44
 1/5 anonim ***** válasza:
31%

Nem élsz fertőben, vagy csak nem ismered, illetve aki használta sem a szó jelentését.

Az, hogy nincs barátod, vagy haverok, az butaság, igenis az embernek tudnia kell, hogy kivel mit oszthat meg, elszigetelődni nem érdemes.

2020. aug. 27. 17:00
 2/5 anonim ***** válasza:
63%
Jól gondolkodsz, bár nem hinném azt, hogy nincs olyan, aki hozzád nem érne fel, mert én is hasonlóan gondolkodom, mégis vannak barátaim. Ne gyepesedj be, legyenek barátaid. A fertő pedig nem azt jelenti, hogy nincsenek barátaid, hanem azt jelentené, hogy retekben, putriban élnél ha így lenne, szóval tényleg nem ismerte valaki a szó jelentését.
2020. aug. 27. 17:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Velem eggyütt sokan vannak még akik hasonlóan gondolkoznak mint te. Ha másokkal nem akkor próbálj ilyen emberekkel barátkozni. Barátok kellenek, ezzel nekem is sok gondom van, de mindenképp megéri ha jó barátokat szerzel.
2020. aug. 27. 17:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem te nem érted a "fertő" fogalmát.

Amúgy én is hasonló vagyok. Értékesebbnek gondolom magam sok tekintetben másoknál. Sok tekintetben viszont értéktelenebbnek. Én örülök hogy a világ nem olyanokból áll mint amilyen én vagyok mert az nagyon nagyon rossz lenne. Egy csomó nőnek nem lenne pasija és nem létezne olyasmi sem hogy balett, opera és a focit és a forma 1-et is mindenki csak csinálni akarná de senki nem nézné. Nem létezne túrizmus és mindenki csak macskát tartana... Jó hogy sokfélék vagyunk.

2020. aug. 27. 18:58
 5/5 A kérdező kommentje:

A fertőt nem szó szerint kell érteni!🤦‍♀️

Amúgy én is így vagyok, mint a #4-es. Sok dologban értékesebbnek, jobbnak tartom magam masoknál, de sok dologban nem.

2020. aug. 27. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!