18-35 közötti srácok, ti kétségbe esnétek, ha októbertől kötelező jelleggel minden besorozható Magyar férfinak kötelező lenne katonai szolgálatra jelentkeznie?
Először is ez képtelenség. A laktanyák lerohadtak teljesen, mióta nincs sorkatonaság. Nem tudnák az embereket elszállásolni, kiképezni.
Ha esetleg háború törne ki, akkor eléggé beparáznék, de akkor nem csak én, hanem mindenki.
Bár papírom nincs róla, de a lábamat mióta műtötték, azóta nem bírja a terhelést. Ha megerőltetem, akkor iszonyatosan fáj a térdem. Gondolom ez hamar ki is derülne egy alkalmasságin.
Amúgy meg egyedül élek egy kertes házban. Azt ki fogja gondozni? A honvédelmi miniszter?
"Tisztességesen végigcsinálnám, de amúgy elég röhejes látni, hogy itt mennyi legénykéből teljesen kipusztult a hazafiság."
Nem hazafiság, hanem megtanultak gondolkodni, nem vakon falnak rohanni.
Hivatásos katona voltam, végig csináltam már egy kiképzést. Engem csak akkor hívnának be ha háború van, de akkor szerintem az elsők között kéne mennem.
A sorkatonaságot nem támogatom, de lehetnének enyhébb alkalmassági feltételek, hogy többen megpróbálják a kiképzést, mert most elég nehéz bekerülni.
32/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!