Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit kellene tennem? (lopás gyanú)

Mit kellene tennem? (lopás gyanú)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy takarítónőm már pár éve. Eddig nem vettem észre, hogy bármit is ellopott volna, bár ismerősi körben dolgozik máshol is, ahonnan egyszer hallottam már ilyen jellegű panaszt, akkor kb 20 ezer Ft-ról volt szó. Én nem hagyok elől pénzt, de volt egy 7000 Ft-os könyv ajándékkártyám, ami már majd egy éve az asztalomon porosodott. Mivel egy évig érvényes, végre rászántam magam hogy elköltsem, de most hirtelen nem találom. Átkutattam az egész lakást, mindenhol megnéztem, és van egy olyan érzésem, hogy a bejárónő vihette el. Tudom nem nagy összeg, de akkor is dühít, hogy elvileg jó viszonyban vagyunk, a hátam mögött meg (talán) ezt tette. De biztos meg nem vagyok mégse benne, csak nagyon mást nem tudok elképzelni, mert azért nem végtelen nagy a lakás, és tényleg már a radiátor résein is benéztem lámpával.

Szóval a kérdésem, hogy ti mit tennétek?

Kérdezzem meg tőle hogy ő volt-e? (én biztos dühös lennék, ha meggyanúsítanának lopással, megalázó lenne. Egyébként mikor a 20 ezer Ft eltűnt akkor az ismerősöm meg is kérdezte tőle, de váltig állította hogy nem ő volt, szóval nem tudom itt működne-e)

Arra is gondoltam, hogy egyszerűen utalok rá, hogy sejtem mi történt, mondjuk megkérdezem, hogy olvasott-e valami érdekeset mostanában. Szóval valami figyelmeztetés jellegűt.

Vagy legközelebb hagyjak kinn valami kis pénzt, és tegyem próbára? Ha van más ötlet, nyugodtan mondjátok.. Köszi!

2020. aug. 20. 00:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
37%
Azt hülyeség feltételezni, hogy alacsonyan kvalifikált emberek béralkuba bocsátkoznak azokkal, akiken a megélhetésük múlhat. Még a bejárónő is inkább várja a csodát, ez a helyzet, ezen te és én ha akarnánk se tudnánk változtatni. És azt is elég gyenge elmére vall elhinni, hogy apadó reálbér mellett növekvő kísértés ne vinne elég könnyen egy ilyen nem túl jó stratégát a piti lopkodások felé. Annyi a titok, hogy emberként gondolsz rá, érdeklődsz a hogyléte felől, és kinyitod a füledet. Meg nyilván a számolatlanul széjjelhagyott értékek se szolgálnak jó ómenként: egyértelműen "osztályfeszültséget" gerjeszt az ilyesmi. Mindemellett egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy épp a bizalmi munkából élő vitte volna el azt az utalványt.
2020. aug. 20. 02:11
 12/18 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem egyáltalán nem kéne őt gyanúsítanod. Én sem találok egy papírt hetek óta, pedig biztosan tudom, hogy hazahoztam, itthon kell lennie, és egészen biztosan nem dobtam ki. Kb. fél éve létezik a papír. Egyszer meg fogom találni, ott és akkor, ahol és amikor épp nem keresem.

Ha egyszer Te is megtalálod azt a kártyát, utána elég ciki lesz elnézést kérni a gyanúsítgatásért...

2020. aug. 20. 02:18
 13/18 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld pacsi.

Nyilván van rá esély hogy nem ő volt, csak ez ellen szól, hogy a kártya szinte mindig az asztalon volt. Ügyesen kivárt a lehető legtovább, hisz az utóbbi pár hétben tűnt el a kártya, és most fog lejárni 1-2 nap múlva, tehát addig várt a dologgal, amíg csak lehetett. Ráadásul az asztalom tiszta volt, mikor megjöttem, gondolom ha megkérdezném hogy ő volt-e, halálra vált arccal elrebegné, hogy jaaaaj, biztos véletlenül kidobta a kukába takarítás közben. Szóval megemelem előtte a kalapom, de azért majd lesz csapda.

11-es: te vagy az, Marx? :) vagy legalábbis bölcsészhallgató vagy? Tetszik az elmélkedésed amúgy, és persze a legnagyobb hibás én magam vagyok, hogy értéket hagytam elől. 7000Ft-al nem tettem volna ugyanezt, de valahogy eszembe se jutott, hogy valakinek könyvutalványra fájjon a foga, pedig végülis ez is 7e Ft.

2020. aug. 20. 10:49
 14/18 anonim ***** válasza:
59%

Persze, csak a dolgozók lopnak, de a burzsujok, kiknek a takarítás is büdös, ők sose lopnának vagy hazudnának még gyereküknek se, mert szentek:DDDDDDDD

Besétált a barátod-rokonságod s zsebre is tehette vagy megette a macskád...szellőztetni biztosan nem szoktál, mert a klíma ad friss levegőt is pláne, ha "okos klíma masína"..., tehát a huzat nem fújhatta a szekrény alá véletlenül se...

Szerelj be egy kamerát, de ha bizonyíték nélkül vádaskodsz, én le is köpnélek s takaríthatsz magad;)

2020. aug. 20. 11:26
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az ajándékkártyára nincs lejárat írva, feltöltéstől x ideig érvényes. Így nem tudhatta meddig kell várni hogy elvigye, szóval ez a teoria megdőlt.

Én rákérdeznék, így: hetek óta az asztalon volt egy ajándékkártya és most nem találom. Eltetted valamerre? A reakciójából szerintem le lehet vágni hogy ő volt vagy sem.

2020. aug. 22. 13:07
 16/18 A kérdező kommentje:

15#: attól félek hogy van tapasztalata a lopásban. Ha pedig megtudja hogy sejtem hogy ő volt, akkor a csapdát is nehezebb lesz alkalmazni.

A kártyához volt egy apró tároló boríték, ami mellette volt az asztalon, és amire írt dátumot az, aki ajándékba adta nekem, így ismert volt a feltöltés dátuma.

2020. aug. 24. 23:27
 17/18 anonim ***** válasza:
91%

14-es!

Egy olyan emberből, akinek a köpés a non- verbális kommunikációs palettájának a része, ki is nézném a lopást.

2020. aug. 25. 00:46
 18/18 anonim ***** válasza:
48%

17

Gerinctelen aljaférget a tükörben keress reggelente s még rondát is találsz;)

2020. aug. 25. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!