Az engedélyem nélkül behivhatnak tanunak?
Figyelt kérdés
Ha az illető aki bíróságra akár menni beakar hívni tanunak. De én nem akarok ebbe bele keveredni. Ha nem egyeznek bele akkor behivhatnak?2020. aug. 18. 22:25
1/10 anonim válasza:
Be bizony, ha nem mész el a rendőr fog elővezetni. A bírónak tényállástisztázási kötelezettsége van, ha az ügyfél ragaszkodik a tanúbizonyításhoz akkor elő kell keríteni a tanút.
2/10 anonim válasza:
Megtagadhatod a tanuvallomást. Jogod van hozzá.
Az 1-es ezt "elfelejtette" mondani neked. Be kell menned, de megtagadhatod a tanuvallomást.Ezt jegyzőkönyvbe veszik és ennyi.
4/10 anonim válasza:
2 +És még tisztázni kell azt is, hogy nincs-e elfogultságod ill. az ügyben való érdekeltséged micsoda.pl.
5/10 anonim válasza:
A linkben egyébként mindent megtalálsz..
6/10 anonim válasza:
Persze. A tanúskodás kötelezettség, még rendőrséggel is elővezetnek, ha nem mész magadtól.
7/10 anonim válasza:
2-es, a tanúskodást csak bizonyos személyek bizonyos körülmények között tagadhatják meg. Nem bárki, bármikor. És, aki megtagadhatja, annak is el kell menni, és a kötelező kérdésekre (azonosítás, stb.) akkor is válaszolni kell.
8/10 anonim válasza:
7 Benne van minden a linkben amit tudni kell ezzel kapcsolatban.
*megtagadhatja, annak is el kell menni, és a kötelező kérdésekre (azonosítás, stb.) akkor is válaszolni kell.
Ez így van, ez nem kérdés.
9/10 anonim válasza:
7
Tájékoztató a tanú jogairól és kötelezettségeiről az a címe, amit linkeltem.
10/10 anonim válasza:
Nem tudom, miért nekem címzed ezeket. Én teljes mértékben tisztában vagyok az eljárási szabályokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!