Milyen lehetőségeim vannak, ha esetlegesen azért nem
tudok munkát vállalni, mert muszáj édesanyám mellett
lennem?
Figyelt kérdés
El tudja látni magát, bár most történt egy kis baleset illetve mostanában nagyon gyakran jönnek rá ájulások s mivel csontritkulása van, ezért mikor esik, törik neki a csontja. Nem tudom sikerül-e kideríteni az ájulások okát, de ilyen helyzetben nem merném egyedül hagyni. Idősek otthonába nem szeretném azért tenni, arra is gondoltam, hogy felügyelet napi 8 órába, de az nem tudom anyagilag mennyi. Eltartási szerződést kötöttünk, szóval mellette kell lennem, de ezt ugyanúgy megtettem akkor is, mikor ez a szerződés még nem volt. Gondoltam már esetleg, hogy ápolási díj ellenében itthon maradok vele, de abból a pénzből éhenhalunk. Gyámság alá helyezni meg nem tudom mennyire jó ötlet. Sajnos se fizikailag se szellemileg nincs toppon.
Te jó Isten! Ez azért nem egyszerű, de nagyon szépen köszönöm a segítséget!!!
2020. aug. 16. 10:07
12/33 A kérdező kommentje:
Amúgy még annyi, hogy sokszor panaszkodik a gyomrára, hasára, hogy nem az igazi... Bár nem tudom, hogy lehet-e köze egy diszkonfort érzésnek a hasban vagy gyomorban ahhoz, hogy valaki odáig jusson hogy összeessen. Egyébként amikor ezek a rosszullétek vannak, elkezd kicsit remegni, a kézfeje a csuklónál befele kissé megmerevedik, üveges a tekintete, néz rám, de nem reagál ha esetleg kérdezek valamit, elsápad, szája kissé kékeslilás, furcsa "hörgő" hangot ad ki. Kb 1-2 perc után tér magához.
2020. aug. 16. 10:12
13/33 anonim válasza:
NEm tudom, mennyire megoldható, de esetleg egy privát orvoshoz (belgyógyász) megérné elmenni vele, aki az alapdolgokat kivizsgálná, utána meg át tudja utalni megfelelö szalrendelésre.
Egyébként, ha 4 órában dolgozol, akkor csak erre az idöre kellene valakit megfogadni, a többire meg te kérheted az ápolási díjat - azaz így az pluszban jönne a mostani jövedelmedhez.
2020. aug. 16. 13:30
14/33 anonim válasza:
Merrefelé laksz? Budapest vagy Pest Megye? Esetleg másik város?
Mekkora a település? (Lakosság lélekszámára gondolok.)
Szomszéd esetleg, akivel hosszabb ideje jó/elfogadható viszonyt ápolsz?
2020. aug. 16. 16:33
15/33 A kérdező kommentje:
Apum majd szerdán elmegy egy belgyógyász szakorvos ismerőséhez és nagyon remélem hogy utána tud valami irányt mutatni, hogy merre tovább. Bár sose lehet tudni, lehet hogy belgyógyászati jellegű a probléma. Amúgy 8 órába dolgozok, csak most az Augusztus hónapban így állapodtunk meg a munkáltatóval, hogy jöjjek akkor csak 4-et, mert a másik 4 órába apum ott tud mellette lenni. De elvileg Szeptembertől már újra 8-ba lennék. Szolnokon lakom amúgy, 75ezren lakják körülbelül. Van a szembeszomszéd, akivel jó a viszony, de hát ők is hol így dolgoznak, hol úgy...Szóval nem egyszerű.
2020. aug. 17. 08:57
16/33 anonim válasza:
Rendben. Szolnok városának önkormányzata majd biztosan segítségedre/segítségetekre lesz.
2020. aug. 18. 06:46
17/33 A kérdező kommentje:
Úgy legyen, köszönöm!
2020. aug. 18. 09:50
18/33 anonim válasza:
Nem fogtok megélni ha nem dolgozol.
En azt csinalnam hogy keresnék jo sok penzt hogy a lehetö legjobb ellatast biztositsam neki es ne vigyék el a hàzat sem ne csövezzünk
2020. aug. 19. 12:33
19/33 anonim válasza:
"En azt csinalnam hogy keresnék jo sok penzt"
EZT fejtsd ki kicsit bövebben a kérdezönek, biztos szivesen keresne ö is sok pénzt - csak ez nem oylan egyszerü!
2020. aug. 19. 15:16
20/33 anonim válasza:
Hat en ismerek egy betanitott gyari munkast aki 270 nettot kap...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!