Miért ennyire alulértékelt a férfi nem a mai társadalomban?
Ha körbenézek akár a mai társadalomban/munkahelyi közösségekben, akár a közösségi médiában, azt látom, hogy a nők jóval több megbecsülést kapnak. Egy átlagos testalkatú (nem túlsúlyos, de nem is "Cérna Géza"), átlagosan jóképű férfi jobbára szinte észrevétlen a társadalom tagjai számára, míg egy hasonló adottságokkal rendelkező nő azért kap pozitív visszajelzéseket. De tapasztalataim szerint munkavégzéssel kapcsolatban is gyakran előfordul ugyanez: az, hogy egy férfi keményen dolgozik, jobbára alapnak számít, el van intézve annyival, hogy ez a dolga.
Hogyan alakult ki mindez?
Mielőtt bárki megjegyezné, nem célom semmiféle feszültségkeltés! Szimplán érdekelne, hogy mik lehetnek ennek az egyenlőtlenségnek az okai? Véleményem szerint mindkét nem szerepe ugyanolyan fontos lenne - nem versenyezniük kéne egymással, hanem kiegészíteni a másikat. Előre is köszönöm a normális válaszokat!
Én nem gondolom őket alulértékeltnek.
Azért gondolhatod így, mert az említett közösségi médiában a nők elég felülprezentáltak. Míg a férfiak ritkán tesznek ki képet, és általában azon sem ők vannak, hanem mondjuk egy kocsi, horgászbot, vagy bármi, aki kedves a szívüknek. Így persze, hogy a nőket fogják dicsérni, hiszen ők szolgáltatnak hozzá "alapanyagot".
Én nem így látom. Átlagos nő vagyok (nem túlsúlyos, nem vézna stb stb), az aluljárókban néha utánamfüttyentenek, vagy utánam üvöltenek hogy megb...nának, de én ezt valahogy nem "pozitív visszajelzés"-ként élem meg. Van párom, ahogy a legtöbb átlagos férfi ismerősömnek is van, ezen túl nem igazán állnak sorba a pasik virággal. :D
Munkában (meg előtte a tanulmányaim során) nekem sokszor sokkal többet kellett teljesítenem mint a férfi szaktársaimnak/kollégáimnak, hogy végre felfogják hogy igen, egy nő is meg tudja ezt csinálni.
A gond szerintem ott van, hogy a férfiak évezredekig meg voltak becsülve azért, mert dolgoznak és gondoskodnak róla hogy ne dőljön rá a ház a családra, de mivel ez ma már teljesen evidens mindét nemtől, nem jár érte többé indokolatlan megbecsülés nemi alapon, és ez sokaknak hiányzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!