Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az embernek a saját bőrén...

Az embernek a saját bőrén kell megtapasztalnia a fájdalmat ahhoz, hogy fejlődhessen?

Figyelt kérdés

Vegyük például a Greta Thunberg-féle mozgalmat. Tudjátok, ő az a 16 éves svéd lány, aki a globális felmelegedés miatt ostorozza a világ vezetőit. A környezetvédelem egy szép eszme, de vajon gyökeresen átformálható-e az emberek hozzáállása a környezetvédelemhez pusztán az eszme felismerése által? Vagy az emberek véglegesen csak akkor fognak változni, ha már a saját bőrükön érzik a globális felmelegedést?

Egy másik példa Adolf Hitler. Vajon a náci ideológia el tudott volna terjedni önmagától, ha a németek előtte nem érezték volna a saját bőrükön a többi világhatalom elnyomását az I. világháború idején?

Eljuthat-e valaha is az emberiség abba a stádiumba, amikor nem a felmerült problémák hatására, hanem azok megelőzése érdekében következik be a fejlődés?

2020. aug. 9. 17:43
A kérdező szavazást indított:
Az emberiség örökre buta marad: csak a saját kárára fog tudni tanulni.
Megvan rá az esély, hogy az emberiség magasabb szintre lépjen.
21 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
Az esély megvan, csak kicsi.
2020. aug. 9. 18:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha az éhezö afrikaiakat nézzük, en ugy gondolom magamrol hiaba tudnèk adni, ha azt el sem tudom juttatni.

De ha lenne erre szervezet akik mindenhonnan összeszednek palackos vizet élelmet havonta es elszàllitjàk kamionokkal, akkor meg lenne oldva.

Tehat egy rakàs mindennel (köztük a körny.vedelemmel is)az a baj hogy egyenkent a tarsadalom tagjai, felsöbb hatalmak, szervezettség nelkül joforman tehetetlen.

Igazàbol a megosztott szerencsetlegeken nyomorusàgokon es joforman kiakadni vagy "bögni"tudok, segiteni meg hogyan?

Én hogyan mentsem meg a jegesmacikat az olvadastol egyedül?

Hogy tisztitsam a tengert a szemèttöl?

Ha mindenki csak 1 Ft t adna trilliok is összegyülnének mentesekre. De nem gyüjtenek.

Egyszerüen törvenyeket kellene hozni. Forgalombol kivonni a nem lebomlo dolgokat. Fàkat ültetni hektarokra ahonnan kivàgtàk stb.

Magyaràn nekem nem kell szenvednem barmihez is hogy segiteni akarjak.eleg ha làtom, mi folyik mashol, az akarat viszont kevés.

Legutobb ami nagyon meghatott poszt:

Kèpen anyuka menekül magàhoz szoritva egy kicsi elalélt(vagy félàjult?) gyermeket romokon àt (valszeg lebombàztàk az egesz vàrost), kép alatt a szöveg, nem pontosan idezve:

"Gyermekként nem tudtam, hogy a szörnyek mind emberek"

Kb megkönnyeztem.

Es ugye en a net mögül mégis mégis mit tehetnék??

2020. aug. 9. 19:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Szoval szerintem nem dumàlni kene meg figyelmet felhivni, hanem szabalyzasokat intezkedeseket bevezetni. A maszkkal is sikerült. Nem?
2020. aug. 9. 19:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Azért nem működne, mert

Az emberiseg felvet egy problémát

Van aki elhiszi van aki nem

Megteszik a megelőző intézkedéseket és a problemát elkerülik

Akik nem hittek benne azt fogják mondani, hogy 'há mer nem volt probléma

Es talán elbizonytalanitják azokat akik hittek a prpblémában.

És mivel tévesriasztasnka veszik, max 1x műkódne.

Szerintem 1x tudnánk eljászani (50évenként) ezt a probléma megelőzősdit.

2020. aug. 9. 23:09
 5/5 anonim ***** válasza:

Mentesekre meg nem veletlenul nem gyujtenek.

Minden ember aki meghal 1x szenved.

Minden ember aki majdnem meghal de megmentik, annak muszáj lesz mégegyszer halalkozelbe jutni ahol újra megkell amjd menteni.

Nem menthető meg minden és mindenki, ahogy nem kerulhető el semmi. Ha mégis elkerúlhetö, akkor fennáll az esély arra, hogy soha nem is vopt fenyegető probléma.

2020. aug. 9. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!