Igazságtalannak érzem, hogy akaratom ellenére születtem meg, érez még így valaki?
Olyan rossz, hogy csak azért, mert 2 ember (szüleim) szerettek volna egy gyereket világra jöttem én. Igazából nem is érdekel az élet, nyűg az egész és elegem van... több éve így érzek már. ha lett volna rá lehetőség, hogy meg akarok-e születni biztos a nemet választom. Semmi sem érdekel és én boldog vagyok, ha egész nap aludhatok és békén hagynak.
Emellett még azt sem értem, hogy miért nem lehet átadni másnak a lehetőséget az életre. Annak aki mondjuk beteg, viszont élni szeretne. Simán megtenném, hogy átadom nekik az életem.
Azért így van, mert ez a természet törvénye.
Sajnos eléggé megértelek egyébként..
Viszonoztam a szivességet, lepontoztalak én is.
A lepontozás nem arra való, hogy ha egyezik a véleményed, akkor felfele pontozd, ha nem meg lefelé..
Ha azt írtam volna válasznak, hogy "Spongyabob kockanadrág", akkor értem, hogy lepontozod..
Ezek lehetnek a depresszió tünetei is. Szerintem keress fel egy orvost, aki segít kilábalni ebből a helyzetből, mert kicsi az esély, hogy magától elmúlik. A szavaidból ítélve úgy tűnik, nem állsz messze az öngyilkosságtól, de ez a legrosszabb, amit tehetsz. Kérj segítséget. A szüleid/nagyszüleid/rokonaid/barátaid biztos nem örülnének egy ilyen végkifejletnek.
Kitartás
Ezt antinatalizmusnak hívják, viszonylag sok követővel rendelkező filozófiai irányzat.
Lebutítva annyi, hogy az életnek semmi értelme, hiszen végül úgyis mindenki meghal, és amúgy meg sokkal több benne a szenvedés, mint a pozitívum.
Attól, hogy így gondolkodsz, nem leszel feltétlenül depressziós.
(aki depressziós, az általában úgy gondolja, hogy egyedül az ő élete céltalan és felesleges, mindenki másé értékes. Az antinatalista alapvetően az életről gondolkodik így. Te melyik vagy? Ha esetleg az előbbi, akkor viszont feltétlenül fordulj pszichológushoz!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!