Van olyan M.o. -n, hogy keresztelési név?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Nemrég kijött MAMMAMO Hwasa új száma a "Maria". És akkor tudtam meg hogy a Maria az Hwasa "keresztelési neve" vagy ha nem érthető akkor angolul baptismal/catholic name. :) Ha jól értem ezt mikor megszülettet akkor kapta? Vagy akkor vedte fel mikor valami hasonló volt mint a bérmálkozás? Azon gondolkodtam hogy nekem mi lehet nekem de anyám azt mindta hogy nincsen. Magyarországon ez hogy adják? És ha van akkor mioyen nevet szoktak felvenni?
Válaszokat előre is köszönöm!
2020. aug. 1. 11:18
1/1 anonim válasza:
Hát, én annyit tudok, hogy a keresztelőn kellett választani egy védőszentet, és ha a gyerek neve egy szent neve is, akkor azt szokták, az én nevemet viszont nem viseli szent, így anyukám neve alapján választottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!