Melyik az a név, ami szerintetek inkább az ellenkező nemhez illik?
Számomra a Noa az egyik ilyen. H-val a végén mindenhol máshol fiú név, Mo-n lány.
A Hedvig, Jácint szintén nálam is zavar volt kisebb koromban.
A másik, amire emlékszem, hogy általánosban, talán 6-7. osztály körül valamiért elemeztük, ismerkedtünk magyar órán a Ladó-Bíró utónév könyvvel. Abban volt néhány elég fura név. A Felhő pl Férfi, míg az Eső női névként szerepel. Én inkább fordítva tudnám elképzelni. A Babér is elvileg női név. Nekem az is inkább férfinak illene be jobban. - bár egy ilyen nevű ismerősöm sincs.
Az Andrea név nekem is elég férfias, már egész pici koromtól valamiért nagyon idegenkedtem tőle, egy robosztus konyhásnéni fazon élt a fejemben, pedig több Andrea ismerősöm is van, mind kedves, nőies, finom hölgyek.
Egyébként egy fentebbi hozzászólásra reagálva: nekem az a fura, ha egy Viktort Vikinek vagy egy Gábort/Gábrielt Gabinak hívnak. Nekem nagyon összeforrtak ezek a becézések a női Viktória és Gabriella nevekkel.
13: Igen, a Viki szerintem is fura, ha férfinak mondják, a Gabi nekem egyik nemnèl sem tetszik :D
Ismerek Alexandrát, akit Alexnek becéznek; tudom, hogy ez uniszex név a legtöbb helyen, de itt mégis férfinév.
Még a többire reagálva, nekem pl.a Hedvig sosem tűnt férfinévnek, ez érdekes. Lehet azért, mert ismerek egy Hedviget, bàr mindig Hédinek hívták.
Fiúnevek közül Noel,Bence,Ábel, amik inkább lányosabbak.
A női nevek közül pedig a Petra, mert szerintem túl kemény hangzású.
Szerintem a Döniz egyértelműen lánynév (Denise).
A fiúváltozata a Denisz vagy Dennisz, nem tudom hogy magyarosították (Dennis).
A színésznő is Radó Denise (Döniz). Az ő idejében még le lehetett írni normálisan.
Ismertem gyerekkoromban egy nagyon idős nénit aki Jeannette volt és nem Zsanett ☺
"A fiúváltozata a Denisz vagy Dennisz, nem tudom hogy magyarosították (Dennis)."
Alapból itt Dénes; az nagyon fain kis név:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!