Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Pszichológust titoktartás...

Pszichológust titoktartás megszegéséért fel lehet jelenteni?

Figyelt kérdés

Nem bűncselekmémyről, nem bántalmazásról van szó (ezeket hivatalból jelentenie kell), hanem más jellegű problémáról.

Elmondtam a pszichológusnak egy problémát, aztán beszéltem az ő gyerekével, (több mindenről is beszéltünk, ez csak egy téma volt. (Egyébként a pszichológus gyereke a volt osztálytársam)) és elkezdett általánosságban beszélni a problémámról.

Ezt mondta: "Anyukámnak van egy esete, akinek az a problémája, hogy........ és nem tud vele mit csinálni, javasolta neki, hogy keresse fel..... pszichológust, ő tudni fogja kezelni, vagy tanácsot adni."

Nem mondta, hogy rólam van szó, de magamra ismertem.

Lehet ő sem tudta, hogy rólam van szó, de akkor sem kellene szerintem a gyerekének elmondania.

Bizonyítani sajnos nem tudom.

2020. júl. 26. 21:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Most olvastam a kérdés kifejtését. Ez így nem vétség. Az, hogy te magadra ismersz, egy dolog. Az a lényeg, hogy más ne tudjon. Nálunk az oktatók is kitálaltak az eseteikről részletesen, csak nevet nem mondtak és semmilyen konkrétumot, amivel beazonosítható az illető (intézmények nevét, lakhelyét, stb). Akiről szól, az magára ismert volna, de mindenki más részéről akár ki is találhatta.
2020. júl. 27. 00:24
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen, így nem számít annak. Ha esetleg nézel ilyen pszichológiai előadàsokat, ott is rendszeresen mesélnek szemléltetés céljából eseteket. Maga a személy valószínűleg magára ismerne, viszont mi hallgatósàg nem tudjuk konkrétan kiről van szó. Ez így, ahogy te leírtad még nem meríti ki a feljelenthető vétséget, viszont azzal egyetértek, hogy nem jó olyanhoz járni, akivel ilyen szinten van közös ismerős. Meg ha neked ennyire kényes kérdés, akkor főleg nem, és ezek utàn lehet, hogy szakembert is kellene váltani, mert a bizalom már sérült részedről. Úgy meg nincs értelme ezeknek az üléseknek.
2020. júl. 27. 06:59
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy van egy hasonlo esete. A pszichologushoz nem veletlen megy az ember. Siman előfordul hogy tobbeknek van hasonlo gondjuk. A bizonyitast neheziti hogy csak ketten voltatok.
2020. júl. 27. 07:29
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkor etikai vétség, ha beazonosítható vagy.

Ha a saját osztálytársad sem ismert rád, akkor a legkevésbé sem vagy beazonosítható.

Az más kérdés, hogy 9-esnek igaza van: jobb lenne, ha szakmai körökben beszélné ki ezeket (még név nélkül is), és a gyereknek megterhelő lehet, hogy kvázi supervisornak használja.

És természetesen az is lehet, hogy nem a te eseted volt.

2020. júl. 27. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!