Pszichológust titoktartás megszegéséért fel lehet jelenteni?
Nem bűncselekmémyről, nem bántalmazásról van szó (ezeket hivatalból jelentenie kell), hanem más jellegű problémáról.
Elmondtam a pszichológusnak egy problémát, aztán beszéltem az ő gyerekével, (több mindenről is beszéltünk, ez csak egy téma volt. (Egyébként a pszichológus gyereke a volt osztálytársam)) és elkezdett általánosságban beszélni a problémámról.
Ezt mondta: "Anyukámnak van egy esete, akinek az a problémája, hogy........ és nem tud vele mit csinálni, javasolta neki, hogy keresse fel..... pszichológust, ő tudni fogja kezelni, vagy tanácsot adni."
Nem mondta, hogy rólam van szó, de magamra ismertem.
Lehet ő sem tudta, hogy rólam van szó, de akkor sem kellene szerintem a gyerekének elmondania.
Bizonyítani sajnos nem tudom.
Akkor etikai vétség, ha beazonosítható vagy.
Ha a saját osztálytársad sem ismert rád, akkor a legkevésbé sem vagy beazonosítható.
Az más kérdés, hogy 9-esnek igaza van: jobb lenne, ha szakmai körökben beszélné ki ezeket (még név nélkül is), és a gyereknek megterhelő lehet, hogy kvázi supervisornak használja.
És természetesen az is lehet, hogy nem a te eseted volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!