Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nők, ti is érzitek, hogy...

Nők, ti is érzitek, hogy mennyivel nehezebb megoldani a biztos megélhetést, mint a férfiaknak?

Figyelt kérdés

Mindig megy a panaszkodás a férfiak részéről, hogy lassan már el lesznek nyomva, de én nem ezt érzem, szerintem nőként még mindig sokkal nehezebb boldogulni a munka világában és biztos megélhetést szerezni hosszú távon.

Ha még nincs gyereked, azért vagy hátrányban munkakereséskor/karrierépítésben, mert biztos elmész majd szülni, ha már vannak gyerekek, akkor meg azért, mert senki nem akar olyat foglalkoztatni, aki kiesik időnként a melóból a gyerek betegségei/szülői/masképp megoldhatatlan felügyelet miatt.

Ha esetleg válásra kerül a sor, onnantól egyedül kell megoldanod a gyerek dolgait (és nem feltétlenül azért, mert a bíróság nőpárti, hanem maguk az apák -tisztelet a kivételnek- nem is erőlködnek, hogy hozzájuk kerüljön a gyerek).

A biztos megelhetés alapja a munka, de nőként valahogy sokkal nehezebb normális, biztos, jól fizető melóhoz jutni.

2020. júl. 24. 10:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
57%

Hát pedig a kutatások szerint több a magasabb végzettségű nő mint férfi, ráadásul az álag fizetésük is kezd több lenni.

Maximum csak te nem tudsz megélni a pénzedből...

10# Az én főnököm szintén nő és karbantartás/fejlesztésen dolgozik. Ő mindig kedves és mosolygós, nőiesen állja a sarat és nagyon jó vezető.

2020. júl. 24. 15:40
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem érzem, tudják, hogy nem akarok szülni soha. 🙂
2020. júl. 24. 16:32
 13/14 Sunshinedoll ***** válasza:
67%

Én személy szerint nem érzem azt, hogy a társadalmi nemem miatt nehezebb helyzetben lettem volna munkakeresés során, és szerintem ezt nem is feltétlen egy középosztálybeli, több diplomás ember fogja a legjobban megérezni. Nyilván más nevében nem tudok nyilatkozni, csak a magaméban.

Én azt is tudom, hogy nem mindenki van olyan helyzetben, mint én, mindenki máshogy éli meg az életét nőként, én elfogadom és megértem és elhiszem, ha egy másik nőnek teljesen más tapasztalata van erről.

Az, hogy engem érint egy bizonyos probléma, még nem jelenti azt, hogy mások tapasztalatai és megfigyelései nem igazak és az adott probléma semmilyen esetben sem létezik.

2020. júl. 24. 16:47
 14/14 anonim ***** válasza:
49%

Ismerek egyetemről több csajt is, akik mérnökinformatikusok lettek. Az egyik részük jól csinált mindent, megtanulta, amit kellett és ért is a dologhoz. Simán találtak melót, sosem éreztek semmiféle hátrányt.

A másik részük nem ért az egészhez, csak összehozták valahogy a diplomát (volt, aki a tanárral való flörttel teljesített tárgyakat) és mindenért panaszkodnak, hogy nekik nehezebb, mert nők. Nem kapják meg az állást, mert nők... Nem kapnak elég fizut, mert nők... Nem értékelik a nem létező tudásukat, mert nők...

Hát, ez elég sokat elmond a témáról.

2020. júl. 25. 00:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!