Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit csináljon egy olyan...

Mit csináljon egy olyan ember, aki eleve utál dolgozni?

Figyelt kérdés

A koránkeléstől kezdve a fojtogató monoton rendszerességen át addig, hogy mások elvárása szerint kell ugyanazt csinálni heti 40 órában, plusz ugye az ebédidőket le kell dolgozni.

Utálom, hogy rohanni kell, vagy ha nem teszem, az időm kifolyik a markomból.

Ha pl megnyerném a lottót, munkahelyen soha többet nem dolgoznék.

Kérlek, ne bántsatok, mert nyilván eljárok munkahelyre stb...

Az állítólagos legszebb éveim tanulással teltek, semmit se éltem. Aztán már a második szakmával nem tudok elhelyezkedni. Ráadásul meg is utáltam, mert az emberek megunják, belefásulnak, kiégnek benne és a pénz miatt nem váltanak. Én alapból nem tudom elképzelni, hogy 10 évnél tovább valamivel foglalkozzam.

Az eddigi legtöbb munkahelyemet úgy gyűlöltem, hogy az életkedvem elment attól, hogy be kell menni.

Mit tegyek?

2020. júl. 20. 06:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ezért lettem vállalkozó. És kiderült, hogy nem dolgozni utálok, hanem csak a munkahelyi mókuskereket utálom.
2020. júl. 20. 07:42
 12/19 anonim ***** válasza:
92%

Első lépésként piacképesnek kellene lenni a munkaerőpiacon, hogy ne szar melókat találj csak, ha egyáltalán találsz. Vagy vállalkozhatnál is. De ilyen hozzáállással egyikből sem lesz semmi. Vagy válassz azokból az alternatívákból amit #4 írt.

Egyébként szerintem te az a siránkozós kérdező vagy aki pár hónapja tűnt el. Folyamat erről szóltak a kérdések. Szar meló, autodidakta módon tanul programozni évek óta, de nem jut semmire.

2020. júl. 20. 07:43
 13/19 A kérdező kommentje:

Mondjuk én estin vagyok, de ha akár levelezői mellett van időd meghalni is, akkor vagy baromi jó agyú vagy, esetleg könnyű a szak.

Estin mire hazaérsz, ha azonnal lefekszel, már csak kb 7 óra alvás van meg. Jó, nyilván sulis napokra nincs is más betervezve.

2020. júl. 20. 07:57
 14/19 A kérdező kommentje:

11

A vállakozáson én is gondolkozom, de ott még többet kell dolgozni plusz brutáljó ötlet kell.

De én is gondolkozom rajta.

10-eshez még

Én még egyetlen munkahelyemen se éreztem hasznosnak magamat, de nem is vágyom rá.

A hobbik elegendő kihívások számomra.

12

Én évek óta nem tanulom és egy jó ideje nemcsak autodidakta. De ha van ötleted, hogyan lehetne szoftverfejlesztőként elhelyezkedni, várom.

2020. júl. 20. 08:01
 15/19 anonim ***** válasza:

#1 vagyok

2-3 hetente átlagosan 2 napon vannak óráim. Olyankor szabadságon vagyok. Nem egy nagyon nehéz szakra járok, de nem is büfészak, biztos, hogy lesz állásom. Meg érdekel is, amit tanulok, és ami érdekel, azt hamar megjegyzem. A kötelező és ajánlott irodalmat pedig sokszor élvezet olvasni.

Persze könnyebb lenne csak tanulni vagy csak dolgozni, de ez egy átmeneti állapot, aminek tudom, hogy vége lesz. Megtehetném, hogy nem dolgozok, összegyűjtöttem annyi pénzt az évek során, de abból inkább kifizetem majd egy saját ház önrészét. Az egyetem 4 éve húzósabb, de tudom, hogy később nagyon hálás leszek a mostani énemnek azért, hogy az egyetem után nem nulláról kell majd indulnom.

2020. júl. 20. 08:18
 16/19 anonim ***** válasza:

#14: profession, gyakornoki programok, mint mindenki más esetleg?

2020. júl. 20. 08:21
 17/19 A kérdező kommentje:

Jaj, azért nem arra gondoltam, hogy büfészak.

Nekem heti 3 nap vannak óráim, de 4 is előfordulhat. Nyilván nem mindra járok be. Én azt is nehezen tanulom, ami érdekel.

Amúgy nem mindegy, hogy 4 év szutyok, de egészséges vagy, előtte éltél, utána élni fogsz vagy az egész eddigi életedben csak tanultál, semmi más.

Az a gond a programozásnál, hogy az egyetem hasznos tudást nem ad, a papírt pedig nem nézik. Tehát ez is rossz döntés volt a részemről.

2020. júl. 20. 08:22
 18/19 A kérdező kommentje:
Én már elkezdtem gyűjteni a screenshotokat bizonyítékul, hogy gyakornoki programok csak nappalisok részére léteznek.
2020. júl. 20. 08:27
 19/19 anonim ***** válasza:

Még mindig #1-es vagyok.

Azért az tényleg nagyon jó érzés, amikor a brutálisan sokat és keményen dolgozó főnökömnek napok munkáját megspórolom a tudásommal. Vagy amikor egy csomó pénzt megspórolok a cégnek. Amikor a munka által magam is fejlődök és tanulok valami újat. Amikor nem azért csinálok meg egy feladatot, mert kell, hanem azért, mert élvezem. Amikor igényes munkát adok ki a kezem közül, és látom, hogy megbecsülnek.

De ehhez egy nyugodt munkahely és egy jó főnök is kell, és az, hogy szeresd, amit csinálsz, megtaláld a munkádban a szépséget. És nem árt, ha értékeled azt, amit a céged csinál, és nem csak azért dolgozol, mert különben kirúgnak. Én pl. mezőgazdaság területén dolgozok, és tudom, hogy fontos, amit csinálok akkor is, ha nem én vezetem a traktorokat, nem én művelem a földeket. Az egyetemen teljesen mást tanulok, de később is fontos munkám lesz, amire hivatásként tekintek.

2020. júl. 20. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!