Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha egy erőszakos 190 cm...

Ha egy erőszakos 190 cm magas, kigyúrt nő egy férfira támad, és neki megy verekedni mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Pl. azért, mert a pasi megbántotta a húgát, aki szerelmes belé.

Önvédelemből visszaüthet a férfi azon az alapon, hogy egy ilyen nagydarab nőnek nem okoz túl nagy fizikai fájdalmat, vagy fusson el, esetleg hagyja magát, mert még egy ilyen nőt is illetlenség megütni?

2020. júl. 13. 14:25
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Ismertem egy ilyesmi nőt, amikor gyerek voltam. Az osztalytársnőm anyjának volt a testvére, ha jól emlékszem.

Kb. 185 cm magas, nagyradab nó voltam. A hajtát rövidre nyírva hordta, ujjatlan pólóban, farmerban járkált, és a vállán tetoválás volt.

Hát ha az bevágott volna egy pasinak...

2020. júl. 13. 14:30
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Az önvédelem jogos lenne.
2020. júl. 13. 14:36
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A büntetőjog nem tesz különbséget a közvetlenül intézett jogtalan támadást megkezdő neme között. Ugyanok a szabályok vonatkoznak rá a jogos védelem elve szerint.
2020. júl. 13. 14:38
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
paprikaspray
2020. júl. 13. 14:40
 5/11 anonim válasza:
29%
Vajon hol olvassuk, hogy ez a megoldás? Jézus mikor, milyen esetre mondta, hogy ilyet alkalmazhat egy keresztény életet élő? Nem de a szeretet jegyében kell tisztázni és megbeszélni az esetet? Ha pedig bűntény történt, akkor lehet a hatóságoknak jelezni. DE Jézus nem adott felhatalmazást önbiráskodásra.
2020. júl. 13. 15:07
 6/11 A kérdező kommentje:
Most nézem, hogy rossz kategóriába írtam ki a kérdést... Így már értem a 6-os kommentelőt xD
2020. júl. 13. 15:13
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nő vagy gyerek, ha megüt viselje a következményét.
2020. júl. 13. 15:18
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Annyival szeretném kiegészíteni a hármas választ hogy a támadással azonos mértékben szabad önvédelmet foganatosítani, a nemekre ez természetesen nincs hatással de ha a nő ököllel támad, te pedig leszúrod, vagy lelövöd, akkor már mérlegelés kérdése lesz hogy ez mennyire volt jogos. Ha a nő ököllel támad és te ugyanúgy védekezel akkor egyértelmű lesz a helyzet és jogos önvédelem.
2020. júl. 13. 15:33
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én hiszek a nemek közti egyenlőségben, szóval marhára nem érdekel, hogy férfi vagy nő támad rám. Ha gyengébb vagyok, futok ahogy tudok, ha erre nincs lehetőség és/vagy van esélyem, akkor alaposan megjárja.
2020. júl. 13. 19:28
 10/11 anonim ***** válasza:
Imádkozz!
2020. júl. 13. 22:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!