Mit gondoltok az olyan emberekről akik látszólag
mindenkivel jóban vannak?
3,10!
Értem. Nos, én arra a kérdésre válaszoltam, amit a kerdezo feltett. Nekem a jóban lenni és a jópofizni közel sem ugyanaz, de ezek szerint neked és neki igen
2020. júl. 13. 09:25
Ebben a kontextusban majdnem ugyanaz. Ugyanis aki mindenkivel jóban akar lenni, annak jópofiznia is kell, hiszen nem fog mindenki megfelelni az ő értékrendjének, egyszerűen nincs olyan, hogy MINDENKI szimpatikus. Az ilyen emberekkel pedig ha vki jóban akar lenni, akkor kénytelen lesz jópofizni is.
2020. júl. 13. 09:30
13/19 A kérdező kommentje:
Pontosan ahogy mondod 12.
Ezért is visszásak nekem az ilyen emberek.
Ezek az ember sokszor - nem mindig! - vagy tehetségtelenek vagy a szorgalmukkal van gond és ezt kompenzálják nyalizással, törleszkedéssel, ugyanis ez sokkal könnyebb mint rendesen beleállni a munkába. Egyébként ha belegondoltok, nagyon fárasztó lehet és rengeteg érzést kell elnyomniuk magukban, megerőltetni magukat.
2020. júl. 13. 09:50
15/19 A kérdező kommentje:
És ha nem csak munkában ilyen hanem a hétköznapi életben is?
2020. júl. 13. 09:54
14-es vagyok. A magánéletben is lehet ilyen ember. Konflikuskerülő, simulékony, akinek nagyon kell a környezete visszaigazolása. Ha onnan valami negatívum jönne, megbillenne. Ebben az esetben is rengeteg energia fenntartani egy szinte állandó álarcot.
2020. júl. 13. 09:59
Én nagyjából mindenkivel jóban vagyok, vagyis azt jelenti hogy normális vagyok, tisztelet tudó, kedves, de van egy határ. De értem én mire kikre gondolsz... Nekem már az a jopofizós, felszínes stílus nem jön be. Nem tudja az ember mire számítson tőlük, félelmetes kicsit és nekem sok. Szerintem van egy határ, amit már túl lépnek. Távolságot tartok tőlük, mert párszor megégettem magam, pl előadták maguk, párom meg elakarták csábítani, vagy ki akartak használni, vagy vissza éltek a bizalmammal... Úgyhogy kerülöm az ilyen embereket. Úgy vettem észre hogy vagy valami érdek, vagy valami mentális probléma áll a viselkedésük mögött. Persze biztos van kivétel.
2020. júl. 13. 13:51
Van egy csaj ismerősöm, ő minden sráccal lánnyal jóba van, az idősekkel és akármilyen idegennel is eldumálgat, hiszen nagyon kedves és jófej tud lenni mindenkivel. Persze csak eleinte, látszólag. Sok haverja és "legjobb barinője" van (meg sok pasija is;) és nekem is volt szerencsém szorosabb "barátságot" kialakítani vele.
Ahogy az egyik válaszoló írta, idővel kibújt a szög a zsákból, mikor rájöttem hogy a csaj ahol csak tud kihasznál, anyagilag is. Ha én nem vagyok elérhető, egyből kerít valaki mást aki kielégíti a szükségleteit (elviszi kajálni, programozni, fizet neki ezt-azt). Tipikus érdekember. Ja meg ugye mindenkivel megy a jópofizás, de utána egyből kavar meg kibeszél mindenkit.
Én azóta vigyázok az ilyenekkel.
2020. júl. 13. 21:13
Kapcsolódó kérdések: