Hogyan tudom innen kitenni az exet ha be van ide jelentve?
A papája a haszonélvező, nem az ex, én úgy értem a leírásból. Ebben az esetben ki lehet tenni, akkor is, ha be van jelentve.
Ha az ex haszonélvező lett, akkor nem tudják kitenni, kivéve, ha valahogy utólag megtámadják a haszonélvezetet. Ehhez ügyvédet érdemes keresni.
A bejelentés semmilyen lakhatási jogot nem teremt, szóval tök mindegy, hogy be van-e jelentve vagy sem.
(A viszony fordított. Nem a bejelentés miatt lakhat ott, hanem azért van bejelentve, mert jogszerűen lakik a házban.)
A haszonélvezeti jog az erősebb, mint a tulajdonjog, az ott tartózkodás és a bejelentés ténye pedig nem érv akkor, ha ki akarjátok tenni.
Keress fel egy ügyvédet, nagyjából 30ezer/óra a díjuk, ennyi megérne nekem, hogy normálisan éljek.
Ingatlanoskent a bevett gyakorlat erre:
Amikor nem veszi eszre,eltunteted a lakcimkartyajat.
Elozo napokban alairattad a hazban 2 lakoval,h nem lakik ott es nincs ott semmilyen ingosaga a lakasban. Ah elhagyta a lakast dolgozni,zarcaere es rohansz a keruleti onkormanyzathoz (kormanyablak),leadni a kijelentest.
Ezt viszont csak a tulajdonosok tehetik meg. Igy a tulajok altal alairt meghatalmazast is mellekelsz.
Zarcsere utan megmondod a fazonnak,h ki van rugva.apadek kijelentettek. Ne jojjon vissza,mert rendort hivsz zaklatasert,ha megprobal bejonni,betoresi kiserletert.
A lakasban tobben lakjatok. Legyen kivel megallitani.
A pereskedes meg egyebek mind draga es eredmenytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!