Mi ez az új emberi butaság az igekötös igéknél?
Miért lett divat különírni azt,amit egybe szokás írni?
Pl. el jöttem, be szálltam .. stb.
Azért, mert az autokorrekt szétszedi, akkor is ha egybe írod.
Az android tanulásával meg vagyok elégedve, ha többször használom az adott szót, akkor már tudja, hogy egybe akarom írni.
De pl iPhonet pont emiatt sosem tudtam megszokni.
Úgyhogy leginkább ezért lehet.
Na vajon?!
Évek, sőt, évtizedek óta hanyatlik ez a telibevert oktatási rendszer (az általánostól a felsőoktatásig). És ahelyett, hogy valami épkézláb dolgot tett volna / tenne bármelyik kormány, ment a szőnyeg alá az egész.
A mindennapos tesi, meg a napi 8-9 óra, az kell. De hogy inkább a minőségre helyezzük a hangsúlyt, na azt már nem.
De ez világszinten jelen van. Az osztrák diákoknál nagyon nagy volt a bukás a matek érettségin. Az amerikai fiatalok (már több éves tendencia), nagyon keveset tudnak a holokausztról pl.
Nincs rákényszerülve az ember, hogy megtanuljon valamit, mert csak beüti a telefonjába és az mindent is tud. Helytelenül írta a keresőbe? Nem baj a gugli majd kijavítja...
Én így látom.
#8: Ugyanezt akartam írni. Nekem ki van rajta kapcsolva és nem hoz fel a telefon hülye,oda nem illő szavakat. Sokan meg erre fogják a rossz helyesírást.
Ki lehet kapcsolni rajta ezt a baromságot és írhatod egybe a szavakat az igekötővel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!