Hogy jutottatok túl az iskolai csúfolódásokon lelkileg?
Sehogy. Mai napig nem tudok velem egykoru lanyokkal beszelgetni. Nemreg be is szolt egy, hogy milyen antiszocnak tunok. Hat oke.
Regen sokat csufoltak a lanyok es ez sajnos igy maradt bennem. Vhogy az o tarsasagukban nagyon rosszul erzem magam.
Nemrég privátban leírtam egy fiatalembernek a tapasztalataimat erről, úgyhogy most bemásolnám azt, szerintem sikerült elég jól megfogalmaznom:
"Két dolgot tudnék most így hirtelen mondani, ami nekem segített a továbblépésben.
Az egyik a környezetváltozás. Miután leérettségiztem és elkerültem abból a gyűlölt osztályból, elszegődtem egy két éves OKJ képzésre, ahol kaptam egy vadiúj osztályt, vadiúj emberekkel, akiknél tiszta lappal nyithattam, és immár felnőttesebben viselkedtem én is, mint még a gimi elején.
Meg is lett az eredménye: jóban voltam szinte mindenkivel, plusz volt 2-3 illető akivel komolyabb barátság is kialakult, és velük az iskolán kívül is rendszeresen találkozgattam, eljártunk együtt bulizni meg hasonlók.
Egyszóval minden téren felpezsdült az életem, és ezek az új élmények aztán idővel felülírták a régieket. Rájöttem, hogy nem vagyok olyan értéktelen, taigetosz-pozitív szarember, amilyennek régen az osztályom kezelt.
A másik pedig a csökönyös elhatározás, hogy én igenis megmutatom, hogy én is érek valamit, hogy nekem is lehet nagy baráti társaságom, és gazdag szociális életem, és nem leszek a régi sérelmek miatt egy kiégett, életunt, morcos ember, aki feladta a boldog élet lehetőségét, és helyette inkább fújol az egész világra.
Nagyon sokszor lehet látni ezt az embertípust itt a gyakorin is, de én nem akartam megadni a régi szekálóimnak ezt az örömöt.
Szóval a gimi után igenis aktívan barátkoztam (élőben és interneten is), sokszor én kezdeményeztem és szerveztem a közös bulikat is, és folyamatosan kerestem a lehetőségeket az új élmények szerzésére.
Mára ugyan eléggé szétszéledt a régi baráti köröm, és most ismét kissé magányosabb vagyok, mint mondjuk 3-4 éve, de visszatekintve azt kell mondjam: sikerült amit akartam.
Nem mondom, hogy ne lehetett volna még ennél is többet kihozni azokból az időkből, de már így is rengeteg mindent kihoztam belőlük, és egy rakás szép emlék, élmény és tapasztalat van a hátam mögött :)
Továbbra is lelkesen gyűjtöm az újabb élményeket, és ma is szeretek barátkozni új emberekkel, de már nincs meg bennem az a görcsös bizonyítási vágy, mint még frissen érettségizettként. Mert szerintem már bizonyítottam másoknak is, de legfőképp magamnak :)
Remélem nem fogalmaztam túl keszekuszán, és átjött neked, hogy mit szeretnék ebből az egészből kihozni :D"
(26)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!