Hogy(an) lehet szegénykét boldogan élni?
Elszegényedtem, volt benne szerepem, két rossz döntésem, a harmadik rövid idő alatt bekövetkezett súlyos csapás után. De én nagyon kevés 28+ boldog szegénységben élő emberrel találkoztam, de ők például imádtak a vasútnál dolgozni, és a pályaudvar harmadán dolgozó, még nem impotens pasik úgyan azt az egy könnyűvérű fiatal vasútaslányt k*rták.
Meg a szegények kódnyelvét sem értem. Hogy mi szépítés/eufemizmus és mit értenek komolyan. Meg egészen mást hétköznapi problémák kapcsán, más nyelvi kódokat használnak.

#8-as, megélted már mindkét végletet? Ha igen, akkor csak szimplán nem értünk egyet ebben, ha nem akkor meg szerintem nem fogod ezt átlátni addig, amíg nem tapasztalod meg mindkettő oldalt.
Gazdagnak még nem nevezném magamat, de a szegénység amiben felnőttem az kb. úgy nézett ki, hogy régen hetekig üres volt itthon a hűtő, kb. csak vajas kenyeren éltünk 3-an egy fizetésből és már az is nagy szónak számított, ha kaptam 200 ft-ot középiskolásként péksütire.
Ahhoz képest most fél év alatt sikerült félre tennem 1 millió ft-ot, úgy hogy még új vagyok a piacképes szakmámban és a fizetési görbe alapján 2x ekkora fizetésre számíthatok majd 2-3 éven belül, illetve 3x ennyire 5 éven belül (ha minden jól megy).
Nyilván örülök, hogy nem vajas kenyeren kell élnem már, de szeretetet pl. nem tudok venni belőle, szóval boldogabb nem lettem a pénztől.

11,12
Megéltem a gazdagságot és megéltem a szegénységet is
Kemény dolog fentről leesni annyit mondhatok
De uraim ha készen álltok a "lelki felszabadulásra" és a "szerény körülmények közötti boldogság megélésére" akkor szóljatok és küldöm a bankszámlaszámom privátban amire a teljes vagyonotokat forintban küldhetitek haha

13 nem mert amig jó körülmények között éltem boldog voltam és semmi bajom nem volt
Most meg nem vagyok túl jó bőrben és a problémák nemhogy fennállnak hanem csak sokasodnak

#18 Nyílván egy épeszű lány sem tervez hosszútávra egy szegény emberrel. Ez normális.
Amúgy az elszegényedésem után még volt két barátnőm. Meg pár szeretőm. De durván humoros volt, hogy szép, okos, kedves és jó szerető lányok engem támogattak anyagilag. Azóta már mind férjhez ment. Gazdagként abban az ismeretségi körben, nem kerül plusz pénzbe egy emberi kapcsolat fenttartása, de tőke kell hozzá. Nem elkényeztett és tanult lányok, akik mindig is jó módban éltek, nem tőled várják el, hogy finanszirozd az ifjúságuk. A szegények, - bár nekem nem volt dolgom, egész életemben csak egy szegény lánnyal, - meg simmán a jólétt alap adótságaitól is el tudnak alélni. Érthető megszabadulni egy kicsit a fillérb@szos hétköznapokból isteni érzés. Tudom mert fordítva átéltem olyan lányokkal akikel elötte gazdagon volt kapcsolatom.
Bár az is láttam, hogy ez milyen kiszolgáltatott helyzet.
...
#19 A sorscsapások a családtagjaim, szeretteim elvesztésével kezdődtek. Tavaszi arcon lévő, sebészeten időben, de félre kezelt bőrégésből gyógyithatatlan rák, és ilyen a csakádban senkinek se a felelősége halál esetekkel ment el két szerettem.
Amúgy szegény embertől mentsen meg mindenkit az élet, főleg családtagokat! Szegény ember meg amúgy is csak terhére van a családtagoknak, ha ők nem tudják kiemelni a szegénységből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!