Mit tegyek, ha lealázott az évfolyamtársaim előtt a buszsofőr?
Az volt, hogy nem csak 2000-esem volt, és a buszsofőr nem tudott nekem visszaadni. Erre lealázott a sárga földig, hogy takarodjak le a buszról, meg hogy lehet, hogy ő mindig ilyen hülye utasokkal van körülvéve, és hívjam fel apucit meg anyucit, hogy jöjjenek értem.
Ott voltak az évfolyamtársaim, és hallották. Az osztálytársaim látták, hogy felváltott nekem egy ember pénzt, ami megint nagyon gáz volt.
A buszsofőr nem bolti eladó, nincs nála sem kassza, sem váltópénz. Online is meg tudod venni a jegyed, ha nincs apród, vagy automatából. A vírusos időszakban pl. egyáltalán nem is lehetett nála jegyet venni, mégis megoldották az emberek valahogy.
(Amúgy arra is van valami szabály, hogy mekkora címlettel adhatsz nagyobbat a boltban, mint a vásárlásod összege, csak ezt nem tudom pontosan mi, meg nyilván a boltban van váltópénz, szóval kisebb valószínűséggel fognak pattogni emiatt.)
Itt van a végén a szabály, bkv-n nem adnak vissza, az utas kötelessége gondoskodni a pontosan kiszámolt összegről, hamár máshol nem tudta megvenni a jegyet. A bkv-nál lehet panaszt tenni, attól még a sofőr nem köteles vissza adni, nem kell vele emberkedni, hogy "oldja meg!" Nem, te oldd meg!
Egyszer velem is szívózni akart egy buszsofőr. Vidéki város tanyasias része, hétvégén szökőévente jár a busz, este 8kor haza akartam jutni, 1000es volt a legkisebb címletem, meg 110 Ft apróban. Következő csak este 11kor jött volna és hát nem a legjobb környék egy fiatal lánynak.
Busz jön, jegyet kérek, fizetnék. Ő az ezresből nem tud visszaadni, ha nem tudok jegyet venni inkább itt hagy.. Stb stb. Ő is jött azzal, ha buszozni akarok miért nincs apróm (rohadtul nem akartam buszozni, de le mondta a fuvarom). Mondtam, ha itt mer hagyni akkor panaszt teszek, meg kérdeztem tőle, hogy ha az ő lányát hagyná este a semmi közepén egy kolléga mennyire lenne kiakadva. Na itt enyhült, elvitt a busz végén egy kocsmában váltottam pénzt és kifizettem a jegyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!