Szerintetek az 1. vagy a 2. opciót válasszam? (szakdolgozat téma)
1. régebb óta foglalkoztat a téma, végeztem benne kutatómunkát is. nagyon közel áll a szívemhez. de sajnos a témavezető/konzulens enyhén szólva le se....nem válaszol, könyörögni kell neki mindenért, egyáltalán nem számíthatok rá
2. a téma érdekel de nem annyira 100%ig mint a másik sajnos, viszont a témavezető nagyon nagyon lelkes, segítőkész,támogató
Az első.
Én életemben 2 szakdolgozatot írtam, az egyiket BSc-n, a másikat OKJ-ra ugyan, de én még komolyabban is vettem, mint a BSc-set.
Mindkettő esetre igaz volt, hogy a konzulens magasról le.....
Sőt, az alapszakon menet közben változott a személye.
Sokkal fontosabb, hogy te szeresd a témát és közel érezd nagadhoz. Akkor menni fog, színvonalasan is.
Nekem a konzulensem segített, mert voltak azért régi cikkek a "tarsolyában" a témáról, amikre magamtól nem bukkantam volna rá. Meg fűzött hozzá kommentárokat, hogy szakmailag mi hogyan pontosabb, ami magamtól nem lett volna egyértelmű. Szóval én úgy csinálnám, hogy utánanéznék az 1. téma szakirodalmának, ha van dögivel, és már szinte ki is rajzolódik a dolgozat vázlata a fejemben, akkor azt választanám. Ellenkező esetben inkább a 2-es felé hajlanék.
Még kérdés, hogy a további tanulmányaid vagy egy jövendőbeli állásinterjún mennyire számít a szakdolgozat? Az én területemen pályakezdőknél azért nagyon nézték, hogy az egyetemen mivel is foglalkoztak (ráépített képzéseken meg pláne!). Ha mindkettő téma "jó" ilyen szempontból, akkor az is lehet taktika, hogy az 1-es témát kutattad, a 2-esről írtad a szakdolgozatot, így elő tudod adni, hogy te mindkettő témakörrel tisztában vagy.
Gondolom vele végezte a kutatómunkát is korábban.
Neked kell tudni, hogy tudnál-e egyedül dolgozni vagy nem.
1.
Én kb kétszer beszéltem a konzulensemmel, kb csak dísznek volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!