Már bocs, de ez így elég hülye kérdés.
Kb olyan, mintha megkérdezném, milyen egy átlagos ember élete?
Átlagos autista NINCS!
AZ autizmus igen széles sáv, vannak, akik teljesen normális életet élnek, minden probléma nélkül, meg vannak, akik egyedül életképtelenek, meg minden más a kettö közt!
A férjem autista (Asperger), egy nagy vállalatnál fömérnök, több, mint 30 éve élek vele, némi apróságoktól eltekinve nem másabb, mint a többi ember.
A húgom fia szintén Aspergetes, kitünö tanuló, az osztály legjobbja, emellett igen kedvelt a többiek meg a tanárok körében is.
Egy ismerös fia szintén érintett, 22 évesen még nem képes önmagát ellátni a mindennapokban.
Akkor melyik szerinted az átlagos???? Meg kinek milyen az élete????
#3: Miért? Mit jelent neked az átlagos ember?
Nem lehet átlagot húzni, ugyanígy az autistáknál sem!
Kinek a szemszögéből nézzük? A miénkből? Az övéből? Vagy egy átlagemberéből?
De hogyan is definiálnád az átlagember?
Például: az én életem jó vagy rossz? Kinek a szemszögéből?
Egy magasabb bérkategóriájú ember szemszögéből rossz. Egy mélyszegénységben élőkhöz képest meg gazdag vagyok.
Vannak egészségügyi problémáim, kisebb fájdalmaim. Az jó?
De ugyanakkor nem halálos, nem gyógyszereken élek.
Tehát ez is; kinek a szemszögéből nézzük? :D
Nincs olyan, hogy atlagos autista!
Akikkel dolgoztam 4 eves szinten alltak es Thomas a gozmozdonyt neztek allandoan 27 es 25 evesen. Az egyik raadasul epilepszias volt es nem beszelt. Az o eletuk szar volt.
Az ismerosom szamitogepekkel dolgozott, baratnoje is volt, o boldog volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!