Ön mit szólna, ha telefonoznál a piros lámpánál, és egy biciklis beszólna az ablakon, hogy egy szabálytalan?
Nem akartam, hogy kötekedés legyen, tényleg nem tudtam, hogy közlekedésben résztvevő, de álló autóban Magyarországon SZABAD mobilozni.
Én úgy gondolom, hogy semmi sem lehet olyan fontos, én most itt a folyamatos okostelefon nyomtatást értem, ami nem várhat addig, amíg meg nem érkezel, ahová mész.
Én ebben a helyzetben leállok a parkolóba, és onnan telefonálok.
Sokan meg Facebookoznak meg instaznak vezetés közben. De amúgy tényleg nem vitarobbantó kérdésnek szántam.
"Gépkocsik esetében a forgalmi okból történő megállás alatt (pl. piros lámpánál) ugyanakkor van arra lehetőség, hogy akár a fentiek miatt, akár más okból a sofőr kezébe vegye mobiltelefonját. Amint azonban a forgalom elindul, a tilalom ismét életbe lép. Ezzel szemben kétkerekű, illetve gépkocsinak nem minősülő háromkerekű járművek vezetői még a forgalmi okból történő megállás közben sem használhatják telefonjukat. Ne feledd, hogy a kerékpár is kétkerekű járműnek minősül, tehát a KRESZ szabályait betartva biciklizés közben sem lehet kézben tartott mobiltelefont használni."
"ha forgalmi okból állunk meg (például piros lámpánál vagy dugóban), ebben a pár percben használhatjuk a telefonunkat. Ilyenkor hívás mellett a navigációs alkalmazást is elindíthatjuk és kezelhetjük, de amint mozgásba kerül az autó, le kell tennünk a készüléket. Fontos, hogy amint egy kicsit is előre gurulunk mobilozás közben, máris szabályt sértettünk, hiszen a jármű halad."
"...aminek lényege, hogy álló gépkocsiban nem tilos kézben tartott mobiltelefont használni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!