Ön mit szólna, ha telefonoznál a piros lámpánál, és egy biciklis beszólna az ablakon, hogy egy szabálytalan?
Bocsánatot kérnék és elraknám a telefont. És égne a pofám.
Amúgy nem értettem soha ezt a dolgot. Nekem is rengeteg ismerősöm lazán nekiáll telefonálni vezetés közben, lámpánál. És szinte csak felesleges dolgokról. Pl. a barátnőmre rátelefonál az anyja, hogy mit veszünk neki a boltba és fele eszébe sem jut, 5 percig elbeszélgetnek róla. Ezt simán elintézhetné egy sms-el is.
Pirosná állva és álló helyzetben szabad csak telefont nyomkodni.
Nem csak a biciklis szól be.
Még mondanám, hogy köszönöm, hogy aggódik. Azért a pirosban nyomkodom, mert menet közben tilos, itt meg szabályos a KRESZ szerint is. Frissítse az ismereteit. Jó utat kívánnak neki és rá irányítanám mindezek előtt a menetrögzítő kamerámat, hogy azonosítani lehessen, ha ezt az igazságtalan frusztrációit le akarná vezetni máshol is.
Majd megvárám, amíg elhúz a vérbe, nehogy szándékosan balesetet okozzon.
Az is lehet, hogy csak azt nézi meg, hogy milyen értesítése jött. Ha zöldre vált a lámpa, és már teszi is el a telefont, kezek a kormányon akkor se szólhat semmit, ha biciklis, ha rendőr. Rendőrök vezetés közbeb szoktak telefonálni, mikor nincs bekapcsolva a figyelmeztető jelzés és konkrétan az ablaknak támaszkodnak neki.
És köszi a lepontozást, leírtam, hogy nem szabálytalan és hogy ne szóljon bele más dolgába...
4-es voltam
A biciklis vegye fel. Nézze vissza és utána olvasson KRESZ szabályokat!
Te meg pontoz el a KRESZ szabályokat. Azok attól még érvényesek maradnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!