Mit szerettek és mit utáltok a magyarságban? Mi az előnye és mi a hátránya annak, ha valaki magyar? Illetve milyen a magyar mentalitás?
A magyarok addig kedvesek, amíg meg nem tudják, hogy te többet keresel.
Mindent jobban tudnak. Igaz nem tanulták, korábban egyáltalán nem foglalkoztak a témával, de ha aktuális, nagyon értenek hozzá. Lsd: pándémia az elmúlt hónapokban, mindenki virológus.
Ami király, az a történelmünk. De manapság már gáz a nacionalizmus is.
Én nem szeretek magyarnak lenni
- egy végtelenül irigy nép a magyar egymásra és másokra is (mondjuk ez az anyagi irigység Nagy magyarország felbomlásával kezdődhetett)
- abszolút nem összetartó nép
- megjelenésében igénytelen
- minden be van tiltva a normál közembereknek
- a nagy szövegek mennek a "nagy gazdasági stabilitásról" papiron közben a valóságban meg hullacsóró mindenki, erről bezzeg nem beszélnek sehol és soha
Szeretem a leleményességünket, az ételeinket, a különleges helyeinket, a pálinkát és a történelmünket.
Az egyetlen amit nem szeretek, hogy nagyon sok ember okoskodik olyan dolgokban amikhez nem értenek/semmi közük és az, hogy bizonyos tekintetben le vagyunk maradva más országoktól (pl. nálunk meg beszélgetések alapján máshol is a távoktatás egy katasztrófa volt). De ez fejleszthető.
Ezzel kapcsolatban amit még nagy bajnak gondolok, az az oktatási rendszer. Leginkább általános felső tagozat és középiskolában láttam/tapasztaltam azt, hogy nagyon sok helyen kiégett, befásult oktatók vannak, akik talán egykor szerették a munkájukat, de manapság már csak teherként élik meg és ez sokszor a diákokon csattan. Emellett sok helyen azt is látom, hogy nem embereket, hanem robotokat akarnak nevelni és nagyon sokan visszaélnek a pozíciójukkal. Ebben mindenképp változtatni kéne.
A magyarok szorgalmasak, dolgosak, csak nagyon irigyek, kicsinyesek és letargikusak. Utóbbit lehet a történelmünkre, meg a társadalmunkra fogni, tökmindegy. Meg hát a szomszéd fűje mindig zöldebb téma népszerűsége nálunk, ugye, vitathatatlan.
Amúgy szerintem nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, mert ha nem tetszik itthon, viszonylag könnyen és egyszerűen el lehet menni máshová pl. EU-n belül.
8 éve költöztem ide, határon túli magyar vagyok. Megdöbbentett ez az állandó letargia/pesszimizmus, tisztelet a kivételnek.
Nem laktam sokkal messzebb, de azért ennyire nincs ez ott jelen.
Amit szeretek:gyönyörű ország ez, nagyon szép eldugott helyekkel, szuper konyhával és történelemmel.
Okosak is vagyunk, mennyi tudóst és találmányt kitermeltünk....
"Mit szerettek és mit utáltok a magyarságban?": Amit szeretek: a szép nőket. Amit utálok: mindent mi találtunk ki, mi vagyunk mindenben a legjobbak, senki más nem az...
"Mi az előnye és mi a hátránya annak, ha valaki magyar?": csak hátránya van.
"Illetve milyen a magyar mentalitás?": A klasszikust idézve: Rossz, de nem jó.
Nem utálok semmit. Szeretem, hogy nálunk mindig akad valaki, aki megmenti az utolsó kiszanálni való értéket, az utolsó néhány mangalicát, az eltüntetendő könyvet, amit a Vámbéry, a szegény naiv, az MTA-nak beadott, mindig van, aki megkongatja a harangot.
Előny, hogy valaki magyar, hogy nehéz átverni, és ugyanez a hátránya is, fizet is érte vastagon. Az is hátrány, hogy egyenesek vagyunk és őszinték, ez a nem egyenes/nem őszinték szemében bűn.
Milyen a magyar mentalitás? Olyan csakazértis megmutatom -féle. Nem hagyom magam, akkorse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!