Tényleg menekülnek a fiatalok Borsod és Szabolcs megyéből?
Sok helyről jönnek mennek.
Egyik legfőbb oka, hogy nem találják meg önmagukat és valaki keze alá be akarnak állni "jobb" pénzért.
De vannak olyan munkakörök, amikbe szeretnének elhelyezkedni, viszont az adott helyen nincsen / vagy alul fizetett.
A magamfajta alkotónak édes mindegy.
Miért?
Bárhonnan végezhetem a munkám. Számomra szép és csendes nyugis hely kell. + szeretem a természetet.
Párommal tervezzük a költözést. Az ő munkája szemszögéből újabb ügyfelek kellenek, mert a környéken az értelmes réteget felszedte a csapatba.
Megbeszéltük merre, szép hely s lehet ott is maradunk.
Voltunk ott nyaralni, bele szerettem a helybe.
Neki új lehetőségek, számomra pedig nincs para "keresnem kell melót" része elmarad.
Szerintem mindegy hol él az ember. Aki a csori helyeken is jól él az jól csinálja azt/azokat amit/amiket.
Sokan a pénzhajszolás miatt költözgetnek... Szerintem ez szomorú + az esetek zöménél kiderül, hogy az illető nem ismeri önmagát, nem igazán tudja mit akar; nem értenek sok mindenhez.
Pl kimennek külföldre gyárakba, éttermekbe ...stb
"ezaz jó fizu"...
Összes volt sulitársam kb 60főből párom, én és rajtunk kivül 4 ember jutott szép célba, a többiek befásultak, pénzt hajszolják 24/7-ben...
Költözgetnek, de csak mert x-y gyárba vagy hasonló helyre vették fel őket.
Huszonévesen úgy néznek ki, mintha 30-40pluszosok lennének...
Egyre agyatlanabb a világ, a gyermekek nem találják önmagukat se, a zöme agymosott s nem igazán ért dolgokhoz.
Nem csak korombeliek közt látni az önismeret hiányát, időseknél is gond, de a fiatalabbak, egyre újabb generációk mondhatjuk haldokolnak.
Volt egy ember kitől megkérdezték: Mi az emberek legnagyobb baja?
Nem gondolkodnak.
(az önismeret/tudattól kezdve a világ lehetőségeiig, ahol önmaguk kiteljesedhetnének)
Tizenévesen is bele láttam, hasonlóan gondolkodtam. Nem bántam meg, hogy "különc" voltam, mert lett is eredménye.
17 lehetne,csak a sok ret..ld, illetve a nagy vezéreink,akik szintén....
nem helyeslik azokat a kis tisztogatásokat,meg dolgokat,amikkel el lehetne intézni...a közhiedelem nagyrésze a józan ész ellen van,és elméletileg szerintük ők józanésszel gondolkodnak...
Gyakorlatban igaz amit mondtál,és elméletben nem,de az elméletet le...rják annyian,hogy hihetetlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!