Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tényleg menekülnek a fiatalok...

Tényleg menekülnek a fiatalok Borsod és Szabolcs megyéből?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, rohamosan csökken az északkeleti országrész népessége, mert egyre rosszabbak az állapotok. Valóban Így van ez?

2020. jún. 2. 13:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%
Munkahely szempontjából siralmas Borsod, de Hajdú-Bihar is(éltem ott, tudom). De nem hagynám itt végleg, mert itt nőttem fel, és nagyon szép a táj, és ez egy valódi életérzés, ami itt van. No, nem a romatekepekre kell gondolni. De szerintem gyönyörű. Amikor Hajdúban laktam is nagyon sokat volt honvàgyam. Persze tervezek elköltözni innen, de valami ingatlanom lesz Borsodban is, biztos.
2020. jún. 4. 03:18
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Munkahely szempontjából Szabolcs megye is siralmas :/
2020. jún. 4. 15:47
 13/19 anonim ***** válasza:
33%
1 napot nem voltam munkanélküli az elmúlt 6 évben, mindig tudtam hova kell menni, és az nem a munkaügyi volt. Szóval aki keres az talál is melót.
2020. jún. 4. 16:49
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Férjem debreceni, nyugat dunántúlig nemenült. Aztán anyósék is Pestre költöztek, sógorom meg ment velük, mert D-ben nem talált munkát.
2020. jún. 9. 06:47
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
"menekült"
2020. jún. 9. 06:48
 16/19 anonim ***** válasza:
26%

Sok helyről jönnek mennek.

Egyik legfőbb oka, hogy nem találják meg önmagukat és valaki keze alá be akarnak állni "jobb" pénzért.

De vannak olyan munkakörök, amikbe szeretnének elhelyezkedni, viszont az adott helyen nincsen / vagy alul fizetett.

A magamfajta alkotónak édes mindegy.

Miért?

Bárhonnan végezhetem a munkám. Számomra szép és csendes nyugis hely kell. + szeretem a természetet.

Párommal tervezzük a költözést. Az ő munkája szemszögéből újabb ügyfelek kellenek, mert a környéken az értelmes réteget felszedte a csapatba.

Megbeszéltük merre, szép hely s lehet ott is maradunk.

Voltunk ott nyaralni, bele szerettem a helybe.

Neki új lehetőségek, számomra pedig nincs para "keresnem kell melót" része elmarad.

Szerintem mindegy hol él az ember. Aki a csori helyeken is jól él az jól csinálja azt/azokat amit/amiket.

Sokan a pénzhajszolás miatt költözgetnek... Szerintem ez szomorú + az esetek zöménél kiderül, hogy az illető nem ismeri önmagát, nem igazán tudja mit akar; nem értenek sok mindenhez.

Pl kimennek külföldre gyárakba, éttermekbe ...stb

"ezaz jó fizu"...

Összes volt sulitársam kb 60főből párom, én és rajtunk kivül 4 ember jutott szép célba, a többiek befásultak, pénzt hajszolják 24/7-ben...

Költözgetnek, de csak mert x-y gyárba vagy hasonló helyre vették fel őket.

Huszonévesen úgy néznek ki, mintha 30-40pluszosok lennének...

Egyre agyatlanabb a világ, a gyermekek nem találják önmagukat se, a zöme agymosott s nem igazán ért dolgokhoz.

Nem csak korombeliek közt látni az önismeret hiányát, időseknél is gond, de a fiatalabbak, egyre újabb generációk mondhatjuk haldokolnak.

Volt egy ember kitől megkérdezték: Mi az emberek legnagyobb baja?

Nem gondolkodnak.

(az önismeret/tudattól kezdve a világ lehetőségeiig, ahol önmaguk kiteljesedhetnének)

Tizenévesen is bele láttam, hasonlóan gondolkodtam. Nem bántam meg, hogy "különc" voltam, mert lett is eredménye.

2020. jún. 9. 08:53
 17/19 anonim ***** válasza:
87%
Magyarország egyik legkomolyabb problémája lesz a jövőben, hogy ezek a régiók teljesen leszakadnak... És nem igazán hiszem, hogy még meg lehetne fordítani a folyamatot.
2020. jún. 9. 18:36
 18/19 anonim ***** válasza:
49%

17 lehetne,csak a sok ret..ld, illetve a nagy vezéreink,akik szintén....

nem helyeslik azokat a kis tisztogatásokat,meg dolgokat,amikkel el lehetne intézni...a közhiedelem nagyrésze a józan ész ellen van,és elméletileg szerintük ők józanésszel gondolkodnak...

Gyakorlatban igaz amit mondtál,és elméletben nem,de az elméletet le...rják annyian,hogy hihetetlen...

2020. dec. 5. 12:19
 19/19 anonim ***** válasza:
27%
Te jó isten azért ennyire nem rossz a helyzet mi az hogy kirándulni nem mersz erre jönni ez már csak belemagyarázás mert hát a kelet meg az észak mindig a szar lessz a nyugat meg a dél az mindig a fasza meg mi az hogy menekülni? Debrecenből? Debrecen Magyarország egyik legélhetőbb városa és pesten kívül itt van egyedül nemzetközi reptér ami rendesen működik is. Niregyháza is jópár dologban kiemelkedő de ott van miskolc turisztikailag az egyik legjobb hely az országaban aki kiakar szakadni a városból elmegy Lillafüredre aki a történelmet akarja átélni elmegy egy elhagyatott szovjet gyárhoz vagy a magyarországon ritka német bunkerekhez ha munka kell ott van a kismillió üzlet meg a bosch(ami mondjuk nem a legjobb) de 10 kilométerrel odébb ott van a borsodchem ami nyugdíjas állás és jól is fizet semmi baj a kelettel meg az északkettel épp annyi mint bárhol máshol csak valamivel több a perui indián mint máshol (meg amúgy is hány híres ember származik ezekről a tájakról főleg borsodból (itt történelmi személyekre gondolok inkább)
2021. aug. 19. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!