Európán belül hol "éri meg" élni?
Élhetésileg, politikailag, környezetileg, egészségügyileg stb hol éri meg élni? Mennyire "jó" a Nyugat, Spanyolország, Olaszország vagy Skandinávia? Hol fogadják be könnyebben a külföldit (aki papírokkal érkezne és dolgozni menne)? Ha nem Uniós országba szeretnék kimenni, akkor milyen papírok kellenek a lakhatásomhoz?
Nem tervezem elhagyni az országot, de egy pár évig, ha lehetőségem van rá szívesen élnék külföldön.
Jelenleg Olaszországban élek.
Egyetemre jöttem ki, de úgy tervezem, hogy azután is kint maradok.
Amit tudok tanácsolni, hogy a minimum, hogy tanuld meg az adott ország nyelvét. Én olasz B2-es nyelvvizsgával (angolból C1 volt) jöttem ki, és hidd el, ha nem beszéled a nyelvet, óriási hátránnyal indulsz. Könnyebben is tudsz beilleszkedni.
Több helyen is megérti élni, rengeteg fantasztikus helyen jártam. A kérdés az, hogy neked melyik hely szimpatikus és mire van igényed. Ez alatt pedig mindent érek. Milyen éghajlaton szeretnél élni, melyik nép kultúrája és mentalitása szimpatikusabb, stb, stb.
Egyébként nem is kell egy helyen leállnod. Élhetsz több helyen egy-két évet. Egyetemi program keretein belül én is félévet Angliában éltem, és bár teljesen más volt, mint Olaszország, az is egy felejthetetlen élmény volt.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!