Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért mondja szinte mindenki,...

Miért mondja szinte mindenki, hogy nyugdíjból lehetetlen normálisan megélni?

Figyelt kérdés

Én nem értem. Akárhányszor osztályban is az ofővel szóba jön a téma mindig mindenki azt mondja, hogy háát igen a nyugdíjasoknak nagyon rossz, meg alig bírnak egy kislakást fenntartani, plusz a felét elviszik a gyógyszerek.

Ez most hogy van? Apukámat 48 évesen nyugdíjazták, azóta 520e Ft-ot kap nyugdíjnak. Minden hónap 12.-én fizet az állam. Ebből mire nem telik???

49 éves korában születtem (tudooom kicsit "későn", de az van, az ő dolga) most 16 vagyok. Közben utána néztem és a nyugdíj korhatár 65 év. Ez most hogy is van? Most így visszagondolva tényleg furcsának is tartom, hogy óvoában iskolában akárhányszor kérdeztés, hogy apa meg anya be szokott-e vinni a munkahelyükre és akkor mindig mondtam, hogy nem, apa nyugdíjas. Anya meg német tolmács.

Egy hónapja kezdett el foglalkoztatni a dolog, azelőtt egyáltalán nem érdekelt.

2020. máj. 29. 16:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
66%
Hivatásos katona, vagy rendőr volt magas beosztásban?
2020. máj. 29. 16:56
 12/18 anonim ***** válasza:
81%
Oke, hogy nincsen olyan sok igénye, viszont a gyógyszerek, a kezelések nagyon sokba kerülhetnek. Hiába van sok dolog ingyen, pl. a közlekedés, ameddig a jobb, modernebb gyógyszerek drágák es nincsen rá támogatás, es az orvosoknak megy a hálapénz, mert anélkül pl. vidéki kórházban le se szarják az embert, addig elmegy a nyugdíj rendesen. Nagyon aranyos, hogy azt hitted, mindenki ennyit kap :) de tudod, amíg egy egyetemi oktató nettó 180at kap, neki a nyugdíja se lesz nagyon magas.
2020. máj. 29. 16:59
 13/18 anonim ***** válasza:
85%

Nekem faterom még Gyurcsány elnöksége alatt volt kormányzati tanácsadó, de 350e a nyugdíja.

Szóval a kérdező vagy elnézett valamit vagy az apja egyszerre volt orvos, ügyvéd és honvéd tiszt :)

2020. máj. 29. 17:01
 14/18 anonim ***** válasza:
89%

"Hát figyelj, biztosan meg lehet élni a nyugdíjból, legalább is én nem hallottam még olyat, hogy nyuggerek hullanának kifelé mert kenyérre se jut nekik."

Te hol élsz? Nekem nem telik el úgy nap, hogy ne látnék nyugdíjast koldulni, legtöbbször a felírt receptekkel a kezükben, mert még a gyógyszert kiváltani sincs pénze közülük sokaknak. Azokat a híreket sem hallod, hogy minden télen fagynak meg idősek, mert egyszerűen nincs pénzük befűteni?

Kérdező, amennyit édesapád kap, abból nyilvánvalóan nem kell nyomorogni, de a többség ennek a töredékét kapja kézhez.

2020. máj. 29. 17:02
 15/18 anonim ***** válasza:
81%
Igen, én is sok ilyet hallok, hogy csak egy szobát fűtenek télen, mert annyira van tűzifa. És számolják a pénzt a kisboltban. Volt, hogy én is segítettem egy néninek a patikában, mert hiányzott pár száz forint a gyógyszerhez.
2020. máj. 29. 17:08
 16/18 anonim ***** válasza:
92%
Szerencsésnek mondhatod magatokat, hogy ilyen magas nyugdíja van az apukádnak, - a nyugdíjasok túlnyomó hányada gyakorlatilag vegetál egyik nyugdíjtól a másikig. Ebben az országban olyan dolgok megtörténhetnek, amelyről a jelek szerint fogalmad sincs - és erről azt gondolom, hogy nem tehetsz, ezért nem nézhet rád senki ferde szemmel. Van, akinek nincs jövedelme. Van, aki HAVI 28 ezer forintból tengődik - ÖNHIBÁJÁN KÍVÜL. Emberek tömegei hemperegnek az utcán hajléktalanként. Ezek tekintélyes hányada tehet arról, hogy oda került, de mi van azokkal, akik nem? Korrekt, ugye?
2020. máj. 29. 17:13
 17/18 anonim ***** válasza:
76%
Egy nagyon jó ismerősöm volt kollegám édesanyja őzvegyi nyugdija 74 ezer forint. Elmúlt 98 éves és nem panaszkodik mert megszokta, hogy fűtés helyett jó melegen felöltözik, néha eszik egy kis meleg ételt és sorolhatnám. A mostani fiatalok más világban élnek másként látnak mindent, majd megértik ha megélik a nyugdíjaskort. Nyugdijat hasonlóképp kellene adni mint a gyerekek után járó csaladi pótlékot egy illetve két gyerek után egyformán fűggetlenül attól, hogy kik a szűlei s vajon mi lesz belőlük ha felnőnek. Rengetegen nem tehetnek arról, hogy kevés volt a fizetésük mert nem úgy voltak bejelentve s sorolhatnám, mások pedig szerencséjűknek köszönve szinte degeszre keresték magukat. Az élet igazságtalan mert az emberek teszik azzá!
2020. máj. 29. 18:11
 18/18 anonim ***** válasza:
88%

Hát nekem mind a kettő nagymamámnak 100 ezer ft alatti a nyugdíja, ha jól tudom olyan 70-80 ezer maximum.

Párom nagymamája özvegyi nyugdíjat kap a politikus férje után, ő meg rendelgeti online a 20 ezer ftos krémeket.

Kétkezi munkás alig kap, de politikus meg rengeteget. Illetve még a nyugdíjazott rendőrök, katonák is sok nyugdíjat kapnak. Ez ugye a befizetett nyugdíjjáruléktól függ, ami az aktuális fizetésed bizonyos százaléka. Apukád valószínűleg nagyon durván jól keresett, azért kap ennyit.

Ja ismerek olyat is, aki világ életében légiforgalmi irányító volt, 1 millió feletti a nyugdíja. Persze ott 1.5 millió a kezdő fizetés, ami 10-20 év múlva a 2.5 milliót üti.

2020. máj. 31. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!