Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért támadt nekem egy nő...

Miért támadt nekem egy nő csak azért, mert vészhelyzetben levettem a kerékbilincset és elhajtottam?

Figyelt kérdés

13. kerületben történt az eset kb 1 hete. a feleségem hívott, hogy MOST kell menni elbúcsúzni az anyósomtól. Őt hívták az orvosok elsőként. aztán ő engem. én mentem nem szaroztam.

megálltam az egyik utcában, bementem ügyet intézni az egyik épületbe. ott hívott a feleségem. mindent kidobtam a kezemből és rohantam a kocsihoz. Mit látok? sárga kerékbilincs van rajta. Nem láttam a parkolni tilos táblát egy teherautó miatt. És gondolkodás nélkül kibogarásztam a kulcscsomómról a hozzá való kulcsot és levettem a kerékbilincset. erre egy nő a járdáról odaszólt, hogy mégis mit képzelek mit csinálok? Én rá se néztem csak mondtam, hogy vészhelyzet van, muszály elmennem. Erre megfogta hátulról a vállamat és "megfordított" mondta, hogy elnézést, de mit képzel? mindenkire vonatkoznak a szabályok tessék elviselni a következményeket. én rákiabáltam, hogy vészhelyzet van! beültem és elhajtottam. Mit nem ért ezen?

Ha az anyámról lett volna szó én ott helyben fellöktem volna aki meg mer állítani, miután azt mondtam, hogy vészhelyzet van.

2020. máj. 27. 21:02
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
1. nem követtem el bűncselekményt, mert az sokkal, de sokkal súlyosabb ennél. 2. ilyen esetben elhanyagolható a szabályok betartása. Voltál te egyáltalán kresz tanfolyamon? Közúton átmehetsz a piroson, megszeghetsz minden szabályt, ha valós vészhelyzet van és hangjelzést is adsz. SOS jelet. 3 rövid duda, három hússz és újra három rövid.
2020. máj. 27. 23:48
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

#10 Megmondom hogy megy normális helyen. Normális helyen a rendőr nem azzal van naphosszat elfoglalva, hogy azt sasolja ki áll meg rossz helyen vagy ki megy 5 km-rel többel mint a sebességkorlát, hanem a valós problémákkal törődik mint gyilkosok, drogdílerek utáni nyomozás, éjszakai rendfenntartás a balhés késes társaságok között, vagy éppen korrupt tolvaj politikusok elfogása és bíróság elé állítása. Lehet hogy a BTK ilyen fontos dolgokat is bűnnek minősít mint tilosban parkolás, a valóságban meg a kutyát nem zavarja ki hol áll meg, ki biciklizik sisak nélkül vagy ki nem a zebrán megy át ha épp nem jön senki, csak kis országukban vannak ezek a prioritási lista élén, mert ebből jó kis büntetéseket lehet kiosztani (ha már az említett korrupt politikusok miatt nem jut a kapitányságnak elég támogatás az adóforintokból), és az "elkövetők" is könnyű esetek (40 kilós nők, tinédzserek, idősek), nem két méteres kétajtós szekrények, és nem olyanok akik visszalőnek.

Nem mellesleg talán olvasd el a szituációt. Kíváncsi lennék ha te nem tudnál elbúcsúzni egy családtagodtól mert épp megkerékbilincseltek vagy "Jónapotkívánok 2-vel túllépte a sebességhatárt jöjjönmárszondázni tessékittacsekk 120ezerlesz befizethetiegyhónapig továbbiszépnapot" akkor is így gondolnád-e amit írsz.

2020. máj. 28. 01:43
 13/19 anonim ***** válasza:
64%
Félreértés ne essék. Ugyanezt csinálnám. Csak nem akadnék ki, ha emiatt beszólnának a járókelők. Nem a bűncselekmény a gond a sztoriban, hanem a kérdés témája, a kiakadás.
2020. máj. 28. 07:57
 14/19 anonim ***** válasza:
23%

Most igazából azt várod, hogy mindenki tapsoljon hogy többszörösen szeged meg a szabályokat és akkora király vagy, hogy le is mered szarni?

Vállalni kellene inkább a következményeket? Ha szabálytalan parkolásnak az a következménye, hogy az állítólagos vészhelyzetben nem tudsz időben elindulni, akkor így jártál.

2020. máj. 28. 08:40
 15/19 anonim ***** válasza:
56%
#13 szerintem a kerdezo azert akadt ki, mert egy vadidegen, akinek semmi koze se a kerdezohoz se a kerekbilincshez, fel akarta tartani es bele akart szolni olyan dologba, amihez semmi koze. en is kiakadtam volna
2020. máj. 28. 11:16
 16/19 A kérdező kommentje:

15# látja jól a helyzetet. Az a gondom, hogy egy járókelő csak úgy bíráskodik felettem, miközben fogalma sincs, hogy mi is a valódi helyzet.

Egyébként hozzáteszem, hogy ha az anyátokhoz hívna az orvos, hogy jöjjenek be elbúcsúzni tőle, mert már nem tudják életben tartani, nem hiszem, hogy érdekelne pár szabály. Ráadásul senkit nem is veszélyeztettem.

2020. máj. 28. 12:41
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

Pedig ez a jó hozzáállás tőle. Állampolgári kötelességünk felszólítani a polgártársainkat a jogkövető magatartásra.

Aki ezt nem teszi meg, az szokta hagyni a politikusoknak a lopásokat, hagyja kisemmizni magát, elsétál a szemét mellett, hagyja lezülleszteni a környezetét, elsétál az elesett beteg mellett is, mert nem érdekli... csak azt gondolja magában: „hülye alkesz!”

De ő nem ilyen. Ő egy hős! Amikor te bűncselekményt követtél el, akkor ő oda mert menni, és mert szólni, hogy „a szabályok rád is vonatkoznak, legyél szíves betartani!”

Nem értem mi a baj ezzel… De tényleg, mi? Kit érdekel, hogy van-e köze hozzád, vagy a bilincshez?? A környezetéhez igenis van, és állampolgári kötelességét teljesítette csak. Mi a franc kiakasztó van ezen??

Szard már le, fizesd be a büntit, és lépj tovább!!

2020. máj. 28. 16:00
 18/19 A kérdező kommentje:

Az, hogy mondtam, hogy vészhelyzet van! Kétszer is. De nem fogta föl. És ez rohadtul zavar.

Már régesrég befizettem. mint mondtam azt a SZABÁLYSZEGÉST, amikor elhajtottam az autóval ejtették is. a kulcs miatt kellett 10ezret fizetnem.

2020. máj. 28. 16:06
 19/19 anonim ***** válasza:
Nálam mindig van egy korábbi hajón szolgált erős inverter, spajszer és flex a kocsiban ilyen esetre. Természetesen jól tetted hogy rendezted a sort, én sem várnám meg a feljelentést. A járókelő pedig egy buzgó mócsing. Velem előfordult hasonló hogy kidobtam a szemetem a közös konténerbe és egy tömblakó nekemugrott mint egy rendőr és önbíráskodott hogy mit képzelek nem ott lakom mert még nem látott engem. Egy hete költözött oda én pedig több mint harminc. Ráadásul szomszédok vagyunk az emeleten. Azóta húz el előttem lesütött fejjel alig köszönve. 😂
2021. jún. 27. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!