Szerintetek mennyire lenne nekem való az orvosi egyetem?
azért szeretnék orvos lenni, hogy másoknak segítsek. Csak ilyen segítő munkát tudok magamnak elképzelni. Szeretem a bioszt, a kémiát, jól is mennek szerencsére.
Amitől félek az az, hogy a személyiségemhez nem passzolna az orvosi.. úgy hallottam nagyon sok ott a lenéző, egoista ember, akik nem az emberek miatt mennek orvosnak és nagyon nem elfogadóak/nyitottak.. pláne a budapesti egyetemen ahova jelentkezni szeretnék.. ( őszintén szólva lehet hogy naív vagyok de remélem hogy ez csak egy pletyka)
Sosem voltam az aki másokat szeretne legyőzni, vagy erőszakkal előrejutni.
Szeretem a természetet, szeretek festeni, szóval egy részem inkább humán beállítottságú, álmodozó, szétszórt..félek, hogy nem tudnék beilleszkedni
Van gyomrod hozzá, hogy felvágd az embert, ellásd őket és fel tudod azt dolgozni majd, hogy a kezeid között halnak meg az emberek?
Nem elég csak szeretni a bioszt és a kémiát, ide gyomor és erős lélek is szükséges.
A szociális munkások is segítenek az embereknek.
Ostobaság puszta szóbeszéd alapján általánosítani, és néhány rossz példa miatt extrapolálni az egész orvostársadalomra!!!
Minden szakmában vannak egoista, lenéző, stb. stb. emberek! De olyan nincs, hogy bizonyos szakmákban _csak_ ilyen mindenki!!!
Ha amúgy nincsenek pszichés bajaid, akkor hajrá! :)
Amit 1-es írt, abban van némi realitás, bár kicsit eltúlozza.
Amitől te tartasz, az nem reális. Az tény, hogy az orvosok közül szinte mindnek van önbizalma rendesen, de ez nem jelenti azt, hogy lenéző, egoista emberek lennének.
Sokuk kifejezetten olyan mint te, a segítő szándék dominál bennük, felelősséget éreznek a körülötte levő emberek iránt, érdeklődnek a művészetek iránt vagy aktívan sportolnak.
Ha elfogadsz egy jó tanácsot: egyetem után menj olyan területre vagy olyan munkahelyre, ahol nemigen van hálapénz. Oda a hozzád hasonló emberek fognak menni, és köztük otthonosan fogod magad érezni.
Megismerkedsz 2-3 emberrel, akivel összehaverkodsz és aztán egymást segítitek, ilyen kis csapatokban.Ezek a kis csapatok maguktól kialakulnak.Legalábbis én ezt tapasztaltam.Habár én nem vagyok orvos, csak egészségügyis.
Többféle orvos létezik, nem mindegyik ilyen nagyon véres-haldoklós osztàlyon van...
(Annyi, hogy nézz bele egy komolyabb anatómia könyvbe, és döntsd el, hogy hajlandó vagy-e azzal évekig tökölődni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!