Nem szeretem a nevem! Ha van még így vele valaki, tudnátok tanácsot adni?
(Aki a kérdésre akar válaaszolni, annak elég az utolsó bekezdést elolvasnia, mert az elsőben csak kifejtem a problémám a jelenlegi nevemről)
Szóval, a felállás az, hogy a jelenlegi nagyon távol áll tőlem.Én Boglárka keresztnevet kaptam meg, és kifejezetten utálom. Nem szándékom azt megsérteni, akit így hívnak vagy éppen szereti ezt a nevet, hiszen minden embernek más a véleménye, nem vagyunk egyformák. De nekem a Boglárka név több szempontból nem tetszik. Vegyük például azt, hogy egy magyar név. Rólam csak annyit, hogy nem igazán vagyok oda azért, hogy magyar vagyok és életcélom elhagyni az országot, csakhogy ha külföldön, ha le akarom fordítani a nevet, akkor angolul Buttercup, vagyis ”Vajas csésze” lenne. De ha vissza térünk a magyar formarájára, számtalan negatívumot találunk. Nincs normális becézése például. A Bogi az szerintem rettentően kislányos név, és nem tudom magamnak elképzelni felnőttkoromra. És például nagyon gyakran látom, hogy kutyáknak adják ezt a nevet. Arról még ne is beszéljünk, hogy az összes általános iskolás és óvodás az összes bogarat Boginak nevezi el, a Boglárka pedig olyan mintha azt mondanák, hogy bogárka, de többször hívtak már pogácsának is. A hosszú formájában is nagyon gyerekes hatást kelt a kicsinyítő képző. De ha ez nem lenne elég, akárhányszor látom a nevem, eszembe jut róla a régi, depressziós, stréber, szemüveges énem, aki senkit sem érdekelt, és ezért negatív érzelmek párosulnak hozzá, és nem tudom elképzelni, hogy engem a jövőben így hívjanak.
Én felvennék egy második nevet, de azt csak 18 évesen lehetne, addig meg az emberek rászoknának a Bogira, és nem várhatom el senkitől ,hogy görcsösen ráfeszüljenek arra, hogy egyik napról a másikra már ne hívjanak úgy. Én jövőre mennék gimnáziumba, egy másik városba, ahol senki sem ismer majd, és felmerült bennem a gondolat, hogy nem az eredeti nevemen mutatkoznék be, hanem azon, amit eredetileg anyukám akart nekem adni, az egyik mamám után, és később felvenném a nevet hivatalosan. Azt szeretném kérdezni, hogy van e itt valaki, aki nem a nevén mutatkozott be, és mik a tapasztalatai? A szüleid mit szólnak hozzá? Beszólnak azért, hogy miért nem az eredeti neved használod? A tanárok hajlandóak az „új neveden” hívni? Kijavítod az embereket, akik miután halják a neved, a keresztneveden szólítanak? Hogyan magyarázod meg, miután bemutatkozol? Egyéb tapasztalatok?
*de a Bogira is hallgatsz, csakmost már szeretnéd, ha nem az lenne a neved;
és te szeretnéd minél hamarabb hivatalossá tenni,
csak anyukádat kell még meggyőzni/apukádat , azt akit.
*de legkésőbb akkor amikor már 18 leszel, akkor már nem szeretnél Bogi lenni.
Tehát tervezed mindenképpen a névváltoztatást;bízol a korábbiban, de ha a szüleid korábban nem járulnak hozzá, akkor is 18 éves korodban mindenképpen megváltoztatod legkésőbb.
Most láttam egy nevet; ha gondolod : Bogdána
Ez szerintem tök fain név; a Boglárka szerintem se szép, de ez a Bogdána tetszik. És akkor lehetnél akár Dana is, ha esetleg az tetszene. Bár lehet, hogy talán az sem a legjobb, de talán már nem olyannyira nemjó:)
Az én Nevem Andrea. Utáltam. Sosem értettem, hogy mindhárom nővérem olyan szép nevet kapott, akkor én miért nem. ( testvéreim neve: Brigitta, Elvira, Bianca, Viktória) Mindnek olyan szép a nevük. Én kaptam ilyen csúnya nevet. 29 évesen megváltoztattam. Nagymamám nevét vettem fel. Melinda. Imádom. Csak éppen senki nem nevez így. A családom, rokonaim, régi barátok, régi kollégák mind Andreának hívnak továbbra is, hiába mondom, hogy a hivatalos nevem Melinda. Tudják, de megszokták az Andit, és nem esik a szájukra, hogy Melindának hívjanak. A szüleim meg is sértődtek egy kicsit. Elmentem új munkahelyre is, de kicsi a világ, ott is volt egy "régi" kolléga aki Andinak ismert meg. Bár akik most ismernek meg Melindának hívnak, de a régiek nem. Végül én beletörődtem, hogy a családom, régi barátok, rokonok számára Andrea maradtam. Rájöttem, hogy lehet nem is kellett volna nevet változtatnom, mert nincs jelentősége.
Most már kicsit zavaró, hogy idegen ismerősük mindig megkérdezik, hogy miért szólítanak engem Andinak? AMikor elmondom a névválasztást jön a követlező kérdés: Miért? mi bajod volt az Andi névvel? Sokkal szebb mint a Melinda. Na ennyit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!