Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem szeretem a nevem! Ha van...

Nem szeretem a nevem! Ha van még így vele valaki, tudnátok tanácsot adni?

Figyelt kérdés

(Aki a kérdésre akar válaaszolni, annak elég az utolsó bekezdést elolvasnia, mert az elsőben csak kifejtem a problémám a jelenlegi nevemről)

Szóval, a felállás az, hogy a jelenlegi nagyon távol áll tőlem.Én Boglárka keresztnevet kaptam meg, és kifejezetten utálom. Nem szándékom azt megsérteni, akit így hívnak vagy éppen szereti ezt a nevet, hiszen minden embernek más a véleménye, nem vagyunk egyformák. De nekem a Boglárka név több szempontból nem tetszik. Vegyük például azt, hogy egy magyar név. Rólam csak annyit, hogy nem igazán vagyok oda azért, hogy magyar vagyok és életcélom elhagyni az országot, csakhogy ha külföldön, ha le akarom fordítani a nevet, akkor angolul Buttercup, vagyis ”Vajas csésze” lenne. De ha vissza térünk a magyar formarájára, számtalan negatívumot találunk. Nincs normális becézése például. A Bogi az szerintem rettentően kislányos név, és nem tudom magamnak elképzelni felnőttkoromra. És például nagyon gyakran látom, hogy kutyáknak adják ezt a nevet. Arról még ne is beszéljünk, hogy az összes általános iskolás és óvodás az összes bogarat Boginak nevezi el, a Boglárka pedig olyan mintha azt mondanák, hogy bogárka, de többször hívtak már pogácsának is. A hosszú formájában is nagyon gyerekes hatást kelt a kicsinyítő képző. De ha ez nem lenne elég, akárhányszor látom a nevem, eszembe jut róla a régi, depressziós, stréber, szemüveges énem, aki senkit sem érdekelt, és ezért negatív érzelmek párosulnak hozzá, és nem tudom elképzelni, hogy engem a jövőben így hívjanak.

Én felvennék egy második nevet, de azt csak 18 évesen lehetne, addig meg az emberek rászoknának a Bogira, és nem várhatom el senkitől ,hogy görcsösen ráfeszüljenek arra, hogy egyik napról a másikra már ne hívjanak úgy. Én jövőre mennék gimnáziumba, egy másik városba, ahol senki sem ismer majd, és felmerült bennem a gondolat, hogy nem az eredeti nevemen mutatkoznék be, hanem azon, amit eredetileg anyukám akart nekem adni, az egyik mamám után, és később felvenném a nevet hivatalosan. Azt szeretném kérdezni, hogy van e itt valaki, aki nem a nevén mutatkozott be, és mik a tapasztalatai? A szüleid mit szólnak hozzá? Beszólnak azért, hogy miért nem az eredeti neved használod? A tanárok hajlandóak az „új neveden” hívni? Kijavítod az embereket, akik miután halják a neved, a keresztneveden szólítanak? Hogyan magyarázod meg, miután bemutatkozol? Egyéb tapasztalatok?

2020. ápr. 20. 18:01
1 2 3
 11/29 Legyenszépnapod! ***** válasza:
100%

Nekem az a nevem, hogy Bodza és régen bodzaszörpnek csúfoltak meg mittudomén:D de most már szeretem mert különleges

De van olyan név, ami nem tesztik, és ha úgy hívnának, én is becenevet találnék ki magamnak : )

Mondjuk pl ha tanárok úgy hívnak az nem nagy cucc szerintem csak pl az osztálytársaidnak mondd el, hogy téged így hívjanak és pont

Volt egy táborban egy lány, aki a tábor felén mondta, hogy ő nem szereti a nevét, és máshogy hívjuk, akkor már furi volt, de az elejétől nem lett volna szerintem

Sok sikert a gimihez : )

16/L

2020. ápr. 20. 19:56
 12/29 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem semmi baj a neveddel, nekem tetszik. De azt megfigyeltem, hogy az önértékelési problémával, önbizalomhiánnyal küzdő emberek utálják a nevüket. Ilyen nővérem is. Még mind a mai napig ki van bukva rá. Mindenféle kitalált becenevet kitalált magának. Fbn 2 másikat is használ, át akarta neveztetni magát. Éveken át dühöngve kellett hallgatnunk, milyen sz.ar nevet kapott. Anyukám adta neki, szegénynek mind a mai napig fáj, hogy tesóm ilyen.
2020. ápr. 20. 20:45
 13/29 anonim ***** válasza:
31%

Ja 14 évesen én is meg akartam változtatni, és tetkója meg piercingeket terveztem, de 18 éves korodra majd elmúlik.

Normális neved van, jó lesz az,a részed, az vagy te. Még 70 évet ha leélsz vele, már eszedbe sem jut a stréber éned.

2020. ápr. 20. 21:11
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Még ha le is fordítanád egy angol nyelvűnek (amit ugye nem szoktak, legfeljebb ha valaki megjegyzi, hogy "de érdekes név, mit jelent?), a Buttercup névről az angoloknak nem a vajas csésze jut eszükbe, hanem a virág. Neked se jutnak eszedbe az aranyeső növényről az égből záporozó aranyérmék, mert megszoktad, hogy ez egy virág neve. Egyébként a Boglárka név eredetileg nem a virág nevéből jön, hanem a boglár az egy ősmagyar szó az ékszerre, és a virág is meg a keresztnév is ebből ered, nem egymásból.

Illetve ami eszükbe jut még a Buttercupról, a Princess Bride c. film főszereplője, nem emlékszem, magyarul is Boglárka volt-e.

Volt Amerikában élő ismerősöm, aki pont azért nevezte el Boglárkának a lányát, mert ezt mindenhol ki tudják mondani, de látszik, hogy magyar (ugye pl. egy Csenge vagy Hajnalka már nehezebb lenne ebből a szempontból, a Piroskát is Piroszkának mondanák, a többi név nagy részén meg nem látszik, hogy magyar).

2020. ápr. 20. 22:07
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem aranyos neved van semmi gond nincsen vele. Persze ha téged zavar, akkor változtasd meg. Ennyi. Egyébként miért vajas csésze. A boglárka nem egy növény. Egyébként az angolban a "buttercup" létező név.

"Mint mondtad fekete hajú jó tanuló voltál. "

Mikor mondott ilyet?

2020. ápr. 21. 00:29
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
ezt a fekete hajú jó tanulót én se értem
2020. ápr. 21. 01:25
 17/29 anonim ***** válasza:
71%

12-es bírom mikor egy emberből, jellemzően egy családtag akire kivagy bukva/irigykedsz/rivalizálsz, egy egész elméletet levezettél :DD

És ki az a másik 100 ember akin ezt megfigyelted, és hol vannak az ellenpéldák, akik elégedettek a nevükkel és mind önbizalomtúltengésben szenvednek?

Inkább menj a családi kapcsolatok rovatba a tesód önbizalmát ekézni, ez ott jellemző...

Amúgy meg hadd döntse már el egy ember hogy tetszik e neki egy tulajdonnév, és ne sértődjön már vérig rajta anyukád ha nem jött be. Most akkor ő akarja megtapsolni saját magát, vagy a lánya további élete a fontos?

2020. ápr. 21. 01:40
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

17

És téged miért zavar az amit írtam?

Talán a kérdésre kellene válaszolnod, nem kötekedni értelmetlenül.

2020. ápr. 21. 08:49
 19/29 A kérdező kommentje:

Na egy nap után átnézegettem mit írtatok...

Először is: sötétszőke hajam van.

Másodszor: Sok embernél láttam, hogy a nevemmel kapcsolatban írtak. Minden névben találunk problémát, az enyémben itt csak össze szedtem. Az eredeti baj az, hogy az a név nem én vagyok, és rossz emlékek és érzelmek párosulnak hozzá, ha valamikor hallom. Köszönöm azért, aki megpróbált változtatni az elképzelésemen, és megszerettetni a nevem, de nem tudjátok mennyi becenévnek utána néztem, de egyik sem én vagyok. A kérdésem azokhoz szólt eredetileg, akiknek hasonló problémájuk van a nevükkel. Azok a válaszok pedig nagyon jók, köszönöm :)

2020. ápr. 21. 08:59
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Könyörögd ki anyudtól ha még kiskorú vagy, hogy most felvehesd második keresztnévnek a nagymami nevét; és akkor már két keresztneved is lesz; és akkor figyelhetsz majd a régire is, aki még úgy szokta meg neked, de a másikra is, mert az új helyeken majd azon mutatkozol be.

Vagy pl megmondhatod új bariknak, hogy tervben van már egy névváltoztatás, alapból Bogi vagy, de a közeljövőben szeretnéd megváltoztatni a nevedet; és akkor azt szeretnéd, hogy Xy-ként hívnának majd, mert arra szeretnéd megváltoztatni, de pl valami dolgozatkiosztásnál tudják majd, hogy a Bogi attól még az a te, az a jelenlegi neved. És akkro pl hogy esetleg meg addig amíg nem lesz hivatalos, addig ami nevet szeretnél ,ha használnál, arra tekintsenek becenévnek. De legjobb lenne, ha minél hamarabb meg tudnád ezt oldani; amúgy nem is tudom pl a hivatalok nyitvatartását járvány idején.

2020. ápr. 22. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!