Miért van az, hogy sok embert nem zavar, hogy büdös lesz a fokhagymától?
Vannak emberek, akik akár naponta esznek fokhagymát vagy hagymát. Nem érzik kínosnak, hogy nem lehet elviselni őket a buszon, vagy nem szívesen vannak mások a közelükben suliban/munkában? Szerintem bunkóság ennek kitenni a többi embert, és az a pár percnyi élvezet sem éri meg, hogy aztán undorodjon tőlük a környezetük.
Ebben a videóban arról beszél a lány, hogy mindennap eszik hummuszt (aminek az alapja a fokhagyma):
Ez a lány is rendszeresen fokhagymát eszik, itt pl. közvetlen egy meeting előtt:
Őket pl. hogyhogy nem zavarja, hogy büdösek?
Na, akkor tegyük tisztába szitut:
1: imádom a fokhagymát, meg úgy alapból mindenféle hagymát
2: gyakran szoktam fogyasztani is
3: telibehugyozom azoknak a véleményét, akiknek ez nem tetszik
4: nyilván nem vagyok igénytelen bunkó, minden hagymafogyasztás után alaposan fogat mosok és rágózok is a biztonság kedvéért
5: soha senkitől nem kérnék olyat, hogy mondjon le egy ételről a saját, egyéni komfortérzetem miatt, mivel tudom, hogy mások is ugyanúgy magasról letojnák az én igényeimet, és ezzel nincs is semmi baj
A hagymának sem veszi el a szagát a fogmosás és a rágó, nemhogy a fokhagymának.
Én is találkoztam már olyan emberrel, aki büszkén mesélte, hogy bár ő rendszeresen eszik hagymát, azt mondják, nem érződik rajta. Közben nagyon is érződött...
Örülök, hogy téged nem zavar, hogy az idegenek rosszul lesznek tőled, de gondolom, nem kizárólag idegenekkel találkozol egész nap, hanem olyanokkal is, akiknek számít a véleménye.
Szerintem a fokhagyma egyáltalán nem büdös.
A hummusz alapja pedig a csicseriborsó, bár valamennyi foghagyma van benne, de nem sok. Szerintem egyáltalán nincs fokhagyma illata.
Amúgy a fokhagyma, de a sima hagyma szaga is a véráramba kerül és ezért nehéz a szagától szabadulni, amin fogmosás meg rágó tényleg nem segít, ám alma, tej vagy petrezselyem viszont semlegesítik! Ezt ajánlhatjátok olyanoknak, akik netán maguk nem is érzik, de téged zavar.
Amúgy #2 a szagérzékelés tökre szubjektív, még emberen belül is változik időről időre: én pl. megfigyeltem magamon, hogy nagyon szélsőséges vagyok ebben, ráadásul a női havi ciklusomtól függően: amikor megvan és akörül nem érzek szinte semmilyen szagot, akár jó, akár rossz, körülöttem mindenki áradozik vagy ájuldozik, én meg semmit nem érzek, peteérésem idejében viszont pont ellenkezőleg, én érzek extra erősen olyan szagokat és illatokat, amiket körülöttem mások egyáltalán nem. Fura, érdekes, nem?
Ebből következik válasz a kérdésedre, hogy simán lehet, hogy az illető nem érzi büdösnek azt, ami téged zavar, ergo ezért nem is zavarja.
Külön amúgy #3, hogy engem egyébként sosem zavar mások hagyma vagy fokhagyma szaga, sőt, imádom, mivel enni is imádom ezeket, úgyhogy max. a féltékenység zavar, hogy ő miért evett, én is kérek! :) (még amikor a pasimon is érzem akár csók közben, hogy fok-/hagymát evett, akkor is mindig azzal jövök, hogy mikor, hol, mivel, én is kérek! :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!