Végzős diákoknak mindenképp május 4-én kezdődik az érettségi vizsga?
Sziasztok. Tudom, hogy már rengeteg kérdés érkezett az érettségivel kapcsolatban, olvastam a mai híreket is.
És én nemtudom hogy jól értelmeztem-e,, de arra jutottam, hogy idén a helyzet miatt senkinek sem kötelező az érettségi. Aki május 4-én nem jelenik meg az a következő vizsgaidőpontban, azaz ősszel pótolhatja az érettségit.
Ez a kijelentés a végzős diákokra is vonatkozik? Vagy csak azoknak szól ez a kijelentés, akik már nincsenek tanulói jogviszonyba, vagy egyéb más okból most érettségiznének?
Edulinetól idézek:
“Az érettségitől való visszalépésre természetesen minden jelentkezőnek lehetősége van, aki bármely okból úgy ítéli meg, hogy inkább egy későbbi időszakban szeretne vizsgázni, ebben az esetben a befizetett vizsgadíjakat visszafizetik.”
“Vizsgák az eredeti időpontban, május 4-én kezdődnek. A helyzet miatt senkinek nem kötelező vizsgázni - közölte-, aki nem jelenik meg most, az ősszel vizsgázhat, viszont kiesik az idei felvételiből.”
Linkek: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!