Lányok többsége minden országban/kontinensen pénzéhes vagy ez kimondottan a régiónkra igaz?
Egy ismerősöm sincs aki ilyen, engem sem érdekel a pénz. Többet keresek jelenleg a páromnál, hát hoppá; pont nem érdekel.
Ha nincs barátnője a kérdezőnek, kétlem, hogy a pénz miatt nincs. Lehet nem kéne àltalánosságban lek*rvázni az összes nőt
L23
"Meg aztán az ember sokszor azt veszi csak észre, ami elő van nála huzalozva."
Sajnos ugyanígy igaz, hogy az ember nem veszi észre gyakran azt sem, ami az orra előtt történik, de nem illik a világképébe.
Egyébként szerintem maximum 20-30% lehet az olyan nők aránya, akiket tényleg pénzzel (vagy akár tudat alatt, de pénzen vett dolgokkal) meg lehet fogni. Nyilván ez társadalmi, anyagi, kultúrális, oktatási helyzet függvényében változhat. Tehát mondjuk minden harmadik, vagy ötödik nő olyan, akinél sikert lehet elérni egy bankkártyával.
Sok, vagy kevés az a mondjuk 20%?
Ahhoz szerintem rengeteg, hogy figyelemn kívül hagyjuk (amit a nők tesznek), ahhoz viszont nagyon kevés, hogy az összes nőre általánosítsunk (amit meg a férfiak).
De ebben a témában nem párbeszéd van, hanem kb az egyik oldal azt állítja, hogy ilyen nincs (vagy max elenyésző mértékben), a másik fele meg azt lállítja, hogy csak ilyen van, és az az elenyésző, aki nem ilyen.
Szerintem mindkettő megközelítés hamis, ez egy masszív réteg, de messze-messze nem a nők többsége, de persze most mindkét oldal hülyének fog kikiáltani :D
Egy kérdés: te gazdag, felsōosztálybéli körökben mozogsz úgy általában?
Nekem úgy tūnik, hogy átlagos anyagi körülmények között élō ember köszöni szépen jól meg van, s nem kimondottan foglalkoztatja a pénzt, nem mindenkinek áll az élete külföldi nyaralásokból, sokan nem engedhetik meg maguknak, s normális esetben nem is sóvárognak ezután elégedetlenül, hanem inkább a szerény életükben igyekszik megkeresni a hétköznapi örömöket.
Szerintem vannak olyan régiók, ahol bőven "pénzéhesebbek" a nők... vannak országok, ahol még mindig a szülő választ párt a lányának, és akkor nyilván az anyagiak lesznek az elsődleges szempont. Vagy harmadik világbeli országok.
Sztem amúgy a lányok többsége nem pénzéhes, csak a feltűnően pénzéhes nőkre figyelnek oda, az feltűnőbb. Illetve nyilván, kérdés, kinek a szemében mi számít pénzéhesnek. Sztem nem mindegy, hogy vki ki akarja tartatni magát vkivel, vagy mondjuk 300+e-s fizetéssel nem jönne össze egy alkalmi munkás vagy segélyből élő emberrel... nemcsak anyagiak, hanem személyiségbeli különbségek miatt. Én hasonló okok miatt megkaptam a füvet kaszáló pasasos kérdésnél, hogy golddigger vagyok, pedig sztem ez nagyon nem itt kezdődik.
Plusz sokan minden nőt felszínesnek hisznek, akinek jómódúbb a pasija, pedig:
- sok esetben már akkor gazdagodott meg a pasi, amikor már együtt voltak
- a szerelem "vak", és simán tetszhet egy jómódúbb férfi is hátsó szándék nélkül... mintha csak csóróba lehetne önzetlenül beleszeretni :D
A fejlett országokban kevésbé pénzéhesek. Itt egy nő is csinálhat karriert, a kapcsolat pedig alapozható érzelmekre.
Sok fejlődő országban ez nem így van, ott a párválasztásnál az első szempont, hogy anyagi biztonságot kapjon a nő a kapcsolattól, nincs kapacitás még olyan ábrándokra is gondolni, mint a szerelem.
Szóval világviszonylatban szerintem az EU / Magyarország egész jól áll.
18: Abban van igazság, hogy EU és Mo jól áll a világ azon részeihez képest, ahol alap egy nő számára, hogy jól kell házadosodni. Egy Afrikához, Ázsia bizonyos részeihez képest itthon valóban nem anyagiasak az emberek úgy általában véve.
Ha viszont csak a fejlett, nyugati világot nézem (aminek Mo is a része), akkor szerintem mi, és a többi kelet-európai ország is rosszul áll. Amíg egy német/osztrák/francia csajnak a magasabb életszínvonal miatt sokkal kevésbé vannak egzisztenciális gondjai, és a magas életszínvonal elérhetőbb mindenkinek, addig itthon bizony rengeteg a napról-napra élő ember (a fiatalok között is rengetegen vannak, akik már egy 2-3 havi fizetésbe kerülő dolgot nem tudnak megvenni), így aztán felértékelődnek a párkapcsolaton keresztül elérhető javak.
Nő vagyok, ha jól tudom, mindig többet kerestem a partnereimnél.
Ennek ellenére igen, le tud venni a lábamról, ha a barátom elhív vacsorázni és ő fizet. Nem azért, mert ne tudnám megengedni magamnak (még mondjuk jobban, mint ő) hanem mert értékelem, hogy gondoskodni akar rólam a maga férfias módján, ahogy ő tud és szeretne.
Ugyanúgy ő is kap tőlem rengeteg dolgot ami nekem kerül pénzbe.
Sajnálom azokat az embereket, akik ilyen merev sztereotípiák mentén élnek, mert a saját életüket nehezítik meg ezzel.
Sokkal nehezebb egy nővel boldognak lenni, ha valaki gyűlöli a női nemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!