Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Lehet fiatal tiniként önkéntes...

Lehet fiatal tiniként önkénteskedni?

Figyelt kérdés
Húgom szeretne önkénteskedni, egyrészt amiatt hogy tudja milyen a nehéz élet (fogadott testvérem) és szeretne segíteni embereken/állatokon, másrészt az álma az amerikai továbbtanulás a későbbiekben és oda plusz pont ez, ha jól tudom. 14 éves jelenleg. Ha lehetséges, akkor hol?
2020. ápr. 12. 21:50
 1/8 anonim ***** válasza:
13%
Önként feláshatja a telkemet.
2020. ápr. 12. 21:54
 2/8 anonim ***** válasza:
91%
Most nem hiszem ki kéne küldeni önkénteskedni. De később ha lecseng, karitásznál megkérdezni, esetleg vallási közösségeknél érdeklődni.
2020. ápr. 12. 21:57
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
A füvet is önként lenyírhatja.
2020. ápr. 12. 23:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen, lehet. Középiskolákban pl. eleve van kötelező közösségi szolgálat és nem élek álom világban, sok település és intézmény esetében ez nem megoldott és megszervezett (pl. én is az iskola könyvtárában ücsörögtem órákat közösségi szolgálat címén, vagy az önkormányzat választási ajándékait kézbesítettük és hasonlók), de esetleg adódhatnak jó lehetőségek. Emellett érdemes rákeresni önkéntességgel foglalkozó szervezetekre, akár magyar akár külföldi viszonylatban. Például nem tudom, hogy hallottatok-e már az ESC-ről, aminek alapvetően nemzetközi önkéntes projektek szervezése a feladata (aminek a korhatára szerintem magasabb), viszont ezek a szervezetek általában itthoni projektekben is részt vesznek, aktívan működnek pl. szociális szféra vagy oktatás vagy kulturális témájú megmozdulások. Nekem ezzel nagyon jó tapasztalatom van. Viszont ezen kívül is van csomó, szóval közösségi oldalakon és a neten ennek utána kell nézni (legegyszerűbb rákeresni a google-ön), mert sokkal szélesebb körű képet lehet kapni és több lehetőség is van, mint pl. kórház-kisebbségek-idősek otthona.
2020. ápr. 13. 02:24
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen annak, aki segíteni próbált. Természetesen nem most gondoltam, karantén idején, csak addig össze lehet gyűjteni az információkat.

És akkor ez úgy megy hogy (ha kérünk, akkor) adnak ilyen igazoló szerű papírt róla? Vagy mondjuk ha jelentkezik valahova és ez ott plusz pont akkor csak írni/mondani kell hogy volt ez és az, stb?

2020. ápr. 13. 10:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Alap esetben szerintem nem kapsz róla semmilyen hivatalos papírt (pl. képzésért már kaptam, illetve néha szoktak adni ilyen emlék jellegű kis papírt). Ellenben, ha részt veszel ilyen és ilyen programokon, akkor azt nyilván tudod dokumentálni pl. képek, tudsz róla írni és bizonyára ebben az adott szervezet is segít (pl. ajánlólevél). A továbbtanulás kérdésében viszont nem tudok segíteni, nincsen vele tapasztalatom (mit, hogyan, milyen formában kérnek, ez sok mindentől függhet), ennek nektek kell utánanézni.
2020. ápr. 13. 13:57
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha jól értelmezem, akkor ha 14, jövőre gimnazista. Az 50 óra közösségi szolgálat kötelező, így valahogy igazolni is kell az iskola felé, a közösségi szolgálatos napló pedig mindenesetben nálad lehet.

De ugyanúgy ha szervezethez megy, megkéri a szervezőt és ír róla igazolást, nem kéne hogy nagy művészet legyen "xy itt járt ennyit es ennyit, ezt meg ezt csinálta, igazolom, pecsét".

Aztán csak ügyesen:)

2020. ápr. 13. 16:11
 8/8 A kérdező kommentje:
6 osztályos gimnáziumba jár, most lesz még 8.-os. Rendben, köszönöm a válaszokat.
2020. ápr. 13. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!