Eddig még nem arról volt szó, hogy a túl sok kézmosás pont, hogy árt az egészségnek?
Most meg, hogy itt a koronavírus, pánik van, nyugtatásként kitalálják, hogy mossunk kezet, hogy az majd megvéd a vírustól, miközben azzal pont, hogy csak le mossuk azt a védőréteget a kezünkről, ami pont, hogy megvéd a vírusoktól?
Észnél vannak az ilyenek vajon?
Basszus: akkoriban nem volt egy plusz potenciális, ekkora nagy tényező...
Oké, most sem Hypóval kell szétmaratni a kezet, csak normálisan kell kezet mosni. Gyakori a WC-használat utáni nem kézmosás amúgyis a hétköznapokban.
13., ez igaz, ezert nem isszuk meg oket. :)
A kezen nincsenek hasznos bakteriumok. Ott a sok, eros fertotlenitoszeres kezmosas “csak” kiszarithatja a bort, akar ki is sebesedhet. Ezert van az, hogy nem alkohollal mosunk kezet, nem hipoval, ezert van az alkoholos kezfertotlenitokben is glicerin, a szappanokban meg meg kismillio egyeb anyag, hogy abort apolja.
Ha nem rakod a kezedet orakra bele, akkor semmi bajod nem lesz napi 100 kezmosastol sem. Es igen, a jelenlegi idokben nincs olyan, hogy tul sok kezmosas, foleg ha masok is vannak veled egy lakasban/irodaban, vagy kint jartal. Egy 3 hete otthonlevo, egyedul lakonal is erdemes azert a kezmosas, egyreszt a behozott csomagok miatt (ha hazhozhoznak valamit, az is lehet bacis es te megfogod), illetve a jarvanytol fuggetlenul is van olyan, hogy alapveto higienia :)
Szerintem épp az a baj, hogy nem kellene pánikolni, mert az nem segít. Nem hinném, hogy az oldaná meg a problémát, hogy óvintézkedési tanácsokat eltúlozzuk, mint egy idióta.
Senki sem mondta, hogy a mániákus napi száz kézmosás kötelezō, de az a baj, hogy sokaknál még az átlagos higéniai szokás sincs meg, tehát étkezés elōtt is olykor elfelejtenek kezet mosni, ez problémát jelent.
Nem csak a kézmosásra kell odafigyelni, hanem arra is, hogy lehetōség szerint nem fogdosol össze mindent, pl. koszos lépcsō korlátot, pláne arra, hogy mosatlan kézzel ne érintsd az arcodat, ezzel is csökkented a fertōzödés esélyét.
Szerintem az ilyen tanácsokat elsōsorban megkéne érteni, s értelemmel követni azokat, nem pedig agyatlanul eltúlozni.
#10, mit kötekedsz?
Mondjuk a kérdező mellesleg az “Észnél vannak az ilyenek vajon?” kérdésével. Ez mi, ha nem nettó lehülyézése a SZAKEMBEREKNEK, akik ajánlják a gyakori kézmosást? Azt pedig már kifejtették, hogy ez miért fontos és miért nem az orvosok azok, akik “nincsenek észnél”.
#10 Pl. anyám.
Attól tartottam elfogják vinni, ha továbbra is mondja az ilyen hülyeségeit, azért tettem fel ilyen formában a kérdést, hogy keményebb válaszokat is kapjak rá, hátha abból már helyre jön az esze. Úgy tűnik sikerült megértenie, hogy ne terjesszen ilyeneket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!