Eljuthat arra a pontra egy járvány, hogy előbb engedhetik meg azt maguknak, hogy meghaljanak miatta, minthogy továbbra is befagyasszanak minden mást a megfékezéséért?
A nem létfontosságúak álltak le a dolgozóik és családjaik egészsége érdekében. Illetve azért, mert ebben a helyzetben nincs kereslet a termékeikre.
Nem volt olyan uasítás, hogy ha van munkád, azt add föl, vagy ha elvesztetted, ne keress másikat.
Egyébként bármelyik másik párt lenne hatalmon, ők se hoznának különb intézkedéseket. A nyugati országok, Olaszország, Spanyolország helyzetéből próbálnak a magyarok is tanulni, az ott kialakult helyzetet próbálják időben hozott intézkedésekkel elkerülni. Olvass egy kicsit utána, mi folyik ott, a mi kijárási korlátozásaink sehol sincsenek ahhoz képest.
Vagy nézd meg Szerbiát, ott tényleg kijárási tilalom van, péntek délután 5-től hétfő reggel 5-ig az utcára se léphetnél.
Nekem kezd elegem lenni.
Csak a saját példám.
Egyelőre home office-ban vagyok, de ha a cég, akinek karbantartom/fejlesztem a szoftvert, haldokolni fog, akkor én se kellek majd nekik. Pláne próbaidős vagyok..
Pályakezdő vagyok, így valószínűleg az egész szakmának annyi az én esetemben.
Pár hónapig lesz ugyan mit ennem...
Apumnak létfontosságú munkája van, de épp az egészsége miatt lutri, meddig dolgozhat ott.
Fogalmam sincs, mi lesz velünk, földönfutóvá válunk-e.
Most, amikor végre kezdtek emelkedni a fizetések, végre el tudtak helyezkedni az emberek, végre emberszámba jezdték venni a munkavállalókat, most bejött ez.
És igenis a gazdaság is fontos.
Az, hogy az ember mennyit idegeskedik, lesz-e miből fizetni a számlákat, hogy esetleg gyümölcs már nem jut az asztalra és embertelen körülmények között dolgozik, ez is egészség témaköre!!!
Ezt szajkózom. És mi történik? Tűrűnk, tűrűnk viselünk #maradunkotthon. Ez nem megoldás. Igen valóban többen fognak belehalni a következményekbe, csak erről senki nem beszél! Ha egy ország, pláne egy egész Európa politikája meggyengül ott bizony háborús helyzet kialakulhat. Nem mondom, hogy ki is fog, de az 1929-es válság egyik következménye lett Hitler. De sok elvakult fideszes csak azt látja, hogy maradjunk otthon, hova tesszük a veszélyeztett embereket. Könyörgöm erre lett volna való, amit operatív törzsnek nevezünk, hogy ezeket a dolgokat megszervezzék. A nagy baj, hogy a médiának minden hatalmat odaadtak, a média meg mindent eltúloz, pánikot kelt, de, ha te nem értesz egyet a fidesszel, akkor mehetsz a börtönbe (aki nincs velünk, az ellenünk van). De a médiából a pánikkeltés végett egy embert sem börtönöznek be. Hogy is van ez? Ez nem bűncselekmény?
Megmondtam már nem egyszer, hogy nem élünk különb világot, mint régen. Ugyanaz megy, mint anno, csak nem kommunisták vannak, hanem fidesz. Ha benyalsz nekik, tiéd minden lehetőség, hasonló az elv, mintha párttag lennél. Senkit nem akarok megbántani, pláne nem narancsbőrű barátainkat, de azért vannak helyzetek, amikor párhuzamot tudok vonni orbánból és Kádárból.
Nem lehetne elvonatkoztatni a politikától?
Tiltsák be a koronavírust, mint észak-Koreában.
Magyarországnál minden értelemben jobb országok is gondban vannak (kivéve a svédek).
Háború nem lesz, semmi valós oka nincs rá. Ha lenne is, személy szerint élvezném, hogy az elkényelmesedett pénz centrikus embereknek egy pillanat alatt összeomlik a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!