Eljuthat arra a pontra egy járvány, hogy előbb engedhetik meg azt maguknak, hogy meghaljanak miatta, minthogy továbbra is befagyasszanak minden mást a megfékezéséért?
#18:
Azok nem egy nap alatt halljak meg, és a többség akkor se éli túl, ha egyből kórházba kerül.
Abban is biztos vagyok, hogy idén bőven 1000 fölött lesz azoknak a száma, akik kórházi fertőzésben halnak meg. Holott azt meg lehetne előzni!!
Látod, pont ezért írom, hogy rosszkor vezették be, túl korai. Még senki se veszi komolyan.
Majd mire komolyan veszik, mert a fejünk fölé ér a xar, addigra meg késő lesz otthon ülni. A lappangási idő több nap, addigra rengetegen hordozók lesznek.
Az a másik nagy baj, hogy így se tudni, meddig fog ez tartani. Most odavertek egyet a gazdaságnak, hogy az EÜ talpon maradjon. De idő kérdése, és elesik. Eddig is döglődött. Na de a gazdaságot akkor aztán végképp nem lesz aktuális újraindítani. A fertőzés tetőzése alatt gyárat 1200 fővel újra nyitni? Kinyitni a strandot, ahol 5-10 ezer ember ázik naponta? Megnyitni a plázát? Felejtős.
Csak így nem 1-2 hónap szigorú karantén lesz, hanem 6-8 hónap kijárási korlátozás, amikor úgy megy mindenfelé, mintha nem lenne.
#22: Tehát te azt javaslod, hogy mondjuk júniusban álljon vissza minden a rendes kerékvágásba, akkor is, aktuálisan 15 000 ezer fertőzött lesz hivatalosan, és naponta 300-500 halott?
Egy kérdés: szerinted a napokban miért tesznek 36 ezer kórházi ágyat szabaddá? Miért foglaltak le kollégiumokat, amit kórházzá tudnak alakítani?
Bakker... ilyenkor érzem azt, hogy rohadt nagy bajban vagyunk, mert sokan azt hiszik, hogy feltesz egy maszkot, fertőtlenítő zsebbe, és ő védett.
Hát figyelj, előbb vagy utóbb valamit muszáj lesz kezdeni a gazdasággal is, mert konkrétan a napi szintű ellátásunk kerülhet veszélybe.
A kis személyeskedésedre pedig csak annyit, hogy nem, nem hiszem azt, hogy én aztán hú de nagyon védett vagyok, pusztán arra utaltam, hogy amennyire lehet, a magam részéről igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy ha MUSZÁJ is elmennem bevásárolni (teszem hozzá, ilyenkor a nagyszülők listáját is begyűjtöm, nem csak a magamét), azt a lehető legbiztonságosabb körülmények között tegyem.
Sokan tényleg úgy mantrázzák a maradj otthont mint a szektások. Mikor ez nem megoldható és akinek van tartaléka,annak is elfogy egy idő után.
Meg persze otthon maradok....de ha egy családtagom 300 fős gyárban dolgozik akik nem álltak le,nos akkor adtam a szarnak egy pofont.
Miből fognak élni az emberek ha minden leáll? Hangzatos szövegektől nem lehet jóllakni vagy albérletet fizetni akár...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!