Magyarországon miért ennyire gyerekgyűlölő a társadalom?
Én is Bp-n élek, és rengeteg helyre járkálok, de kb a gyerekek a legkevésbé idegesítőek. Persze ha hangosak akkor arrébb megyek. Félni meg nem kell tőlük, mert ha 3 cigánygyerek betámadna, amire nem sok esély van, akkor is 3 pofonnal le lehet őket szerelni.
Meg ha egy gyerek sír, és rászólnak, akkor még jobban, és tovább fog sírni. Ha tutujgatják, akkor is csak sírni fog ez van... Esetleg meg lehet őket fojtani, vagy mákteával lehet itatni, és akkor bekussolnak.
A kérdezőnek meg tökre igaza van abban, hogy túl korai felnövés gáz. Voltak ilyen osztálytársaim, akik már 15 évesen kvázi házasságban éltek, magukat látták el stb. És most 27 évesen pont ugyanott tartanak mint akkor. Meg már érik a válás némelyiküknél.
Vagy a nagymenő hedonista-pszichopata osztálytársam is szintúgy azt csinálja mint akkor. Sokat dolgozik sok pénzt keres, autókkal menőzik, és iszonyú gáz ruhákba jár. De akkor menő volt, mag meg már egyre kevésbé az. 170centinél nincs több, piros a bőre a sok napozástól, meg szolitól, és izompólóba jár. Ő az iskolás évei alatt több felnőtt nővel is "járt" vagy mi... 30 felettiekkel.
Mondjuk én meg az iskolában voltam frusztrált, mert későn érő voltam. 20 éves korom után még nőttem 8centit. És 24 évesen még nem volt mindenhol szakállam. Most nézek ki úgy mint mások az érettségin.
Én elkövettem azt a hibát, hogy rászóltam a gyerekre, mert rám is rászóltak.
Nagyon bánom. Most már csak akkor szólok rá, ha én ítélem meg a viselkedését rossznak.
Pl. Énekelgetett, amikor jöttünk fel a társasház lépcsőjén. Kijött az egyik lakó, hogy maradjon csendben. Hetekig rászóltam, hogy csendben menjen fel. Közben meg a szomszéd simán kint csacsog a folyosón, mobilozva jönnek -mennek a lépcsőn. Egyszer nem hallottam, hogy valaki rászólt volna a felnőttre emiatt.
Azóta nem érdekel, ha énekelgetve jön fel 2 emeletet.
És sok ehhez hasonló példa van.
Kicsit olyan érzésem van, hogy a felgyülemlett feszültséget a kisgyerekes anyákon vezetik le, mert őket könnyű kritizálni a gyermekneveléssel.
Ha egy gyerek nem köszön neveletlen és leszidják, ha sgy felnőtt nem köszön, azt miért nem szidják le?
Ha egy gyerek nekitolja a kosarat a másiknak, akkor neveletlen. Ha egy felnőtt, akkor biztos véletlen volt.
Lehetne soroloni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!