Hogyan lehet ezen változtatni?
Figyelt kérdés
Ha dolgoznom,sportolnom,vagy tanulnom kell,nagyon lehangolt leszek,és semmi motivációm nem marad.Annyira rossz érzés,hogy sokszor már a sírok,mikor rájövök,hogy mégnehezebb mint ahogy gondoltam.Miért van ez?Mit tehetek ellene?2020. ápr. 8. 21:55
1/3 anonim válasza:
Ez a dolog fejben dol el. Minden a mentalitastol fugg. Egyszeruen meg kell ertened, hogy az eletben semmi nem adatik ingyen. Ha valamit szeretnel azert dolgozni/tanulni kell. A lenyeg, hogy celtudatosan eld az eleted, mert az embert a celjai/kivansagai motivaljak. Igy mindig mikor dolgozni/tanulni kell gondolj arra, hogy ezt azert kell csinalni mert ez az ut vezet a celjaid fele, es lehet hogy nem az elso alkalommal, de idovel ez a gondolat fog motivalni, es igy kevesebe lesznek kellemetlenek ezek a tevekenysegek.
2/3 anonim válasza:
#1 De azt se felejtsük el, hogy vannak olyan emberek akik annyira akaratgyengék, hogy semmi sem képes rá venni őket.
Én még pl tanulok, évek óta tudom mi szeretnék lenni, mégis el kell dobnom mert annyira akaratgyenge vagyok, hogy nem tudok leülni tanulni. Minden módszert kipróbáltam már és semmi nem vett rá. Pedig nagyon szívesen csinálnám már évek óta, de tudom, hogy én arra képtelen vagyok.
Ettől függetlenül nem adott rossz tanácsot az első válaszoló, ugyanis nem biztos, hogy te is ilyen vagy. Próbálj ki sokféle motivációs technikát. :)
3/3 anonim válasza:
Olyat dolgozz, sportolj, tanulj, amit szeretsz. Ha nem teheted, akkor azért dolgozz, hogy előbb vagy utóbb mégis megtehesd. Én a munkában még nem találtam meg azt, amit szívesen csinálnék, tanulásban meg sportban már igen. Az tény, hogy lustálkodni jobban szeretek, de ha sikerül belefognom a tanulásba, mert jönnek a vizsgák, utána tök lelkesen abba se akarom hagyni. Csak elkezdeni nehéz. A sport is ilyen, hogy csak úgy magamtól nincs kedvem hozzá, de ha már ott vagyok az edzésen, akkor élvezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!