Van valamilyen technika ami segít kontrollálni az idegességet, a stresszt és az adrenalint testi konfliktus során?
" vagy megütöm e az illetőt."
És ezzel mi a baj? Én is ütök ha valaki kötekedik velem, ha többen vannak akkor meg el kell futni. Teljesen normális emberi reakció ha valaki elveszti a fejét mert valami majom kötekedik vele.
Hát nálam ez sportági sajátosság úgymond az ökölvívásnál szóval talán tudok okosat mondani. Asszem az adrenalin hozza elő de a "képszakadás" teljesen normális. A meccseimmől én is jobb esetben foszlányokra emlékszem, videón amikor visszanézem akkor csak csodálkozok, hogy miket csináltam.
Az indulatok kezelése meg mint előttem is írták nem jó ötlet. Bármit csinálsz azt gyorsan kell, ha leálsz gondolkodni az nem a legjobb. Talán azzal segíthetsz a dolgon, hogy az ilyesfajta gondolkodásodat, úgymond "harci indelligenciádat" fejleszted. Ami annyiból áll, hogy lemész edzeni bármilyen full contact küzdősportra ahol bunyóban is van részed. 5 év után már egész gyorsan jönnek a dolgok presszió alatt.
Nem véletlenül fogalmaztam így. Full contact küzdősport ahol van bunyó. Lehet máshova is de az általam írt szempontból semmi haszna nem lesz. Az önvédelmi kurzuson lehet, hogy mutatnak majd szuper technikákat amiket a katonàk eredményesen használnak stb. De fogadni merek, hogy egyszer se fognak szájbaverni ami az alapja lenne az ilyesfajta "higgadtság" elsajátításának.
Box, kick-box, thai-box (muay thai).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!