Koronavírus. Mennyire van “felfújva” szerinted? Pozitívumok, Negatívumok?
Nem az a baj, hogy meghalnak tőle az emberek (illetve de, ez is baj, mert emberéletekről van szó), hanem az, hogy a fertőzöttek elég nagy százaléka szorul kórházi ellátásra. Ha egyszerre van sok beteg, leterhelődik az EÜ (lásd Olaszország), és akkor az orvosoknak azon kell majd agyalni, hogy kit mentsenek meg és kit hagyjanak meghalni.
Ezt akarjuk? Szerintem nem. Maradjon otthon mindenki, amennyire csak tud, odakinn meg tartsátok a 2 méter távolságot mindenkitől.
Egyébként itt egy remek videó hozzáértőktől, ami az emlegetett H1N1-el is összeveti. És ez az összevetés nem csak abból áll, hogy "jéé, abban többen haltak meg, akkor az sokkal rosszabb" - ennél ez azért bonyolultabb.
"De ez a pánikkeltés egyes emberből egyenesen agresszivitást is kivált, úgy látom."
Teljesen igazad van, Kérdező / ebben is, meg másban is /. A pánikkeltés kihozza az emberekből az állatot.
Én a kormány /de nemcsak a magyar / helyében hírkorlátozást vezetnék be a médiában. Csakis kizárólag valós tartalmakat engednék nyilvánosságra hozni a helyzettel kapcsolatban, és azt sem jóformán percenként. Ehelyett állandóan a vírusról olvasni, hallani mindenhonnan. Mintha semmi más nem történne a világban és hazánkban.
Az emberek egymás ellen fordulnak, gyanakodnak, beszólogatnak, rettegnek. Én is kaptam ejnyebejnyét egy kollégámtól mert magándokihoz merek menni holnap. Persze, majd szenvedek, mert más biztos meggyógyít, és nem az orvos...Egyik barátnőm meg lemondta a velem való talit, mert "fél a vírustól." Persze a pacákjával megy ide-oda...no comment.
Maradj otthon! Aki megteheti, hogy otthonról dolgozzon, vagy engedi hosszabb szabira a főnök, meg van olyan munkakör, ahol muszáj, nem állhat le az élet. Aki meg alapból bűzlik a munka, megjegyzem, sok ilyen van, annak meg tök mindegy, hogy milyen ürüggyel lebzsel odahaza.
Be kell tartani a higiéniát, amit egyébként amúgy is kell, csak a gyengébbek kedvéért, alapból. Bizonyára lesz kijárási korlátozás is, előbb-utóbb.
#39 Mocskosul bűzlik az egész.
Emlékeztek arra amikor nem is olyan rég valami bazi felhőkarcoló 79dik emeletéről lőtték az embereket kint nemisíromle melyik világrészen ?Youtube videón csomó úgynevezett "halott" hevert a házak között.Crisis actors.
Ebben mindenki játékos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!