Van itt olyan, akinek van legalább 1 koronavírussal fertőzött rokona vagy ismerőse?
Nincs. 2 ismerős van önkéntes karanténban.
Akinek van, az leírja a megyét? Mert annyira titkolóznak.
És hogy vannak ezek a betegek?
Milyen súlyos lefolyású, mik a tünetek?
A testvérem is megfertőződött
Cegléd,Pest megye
Hogy vannak?
Nekem az fura, hogy valaki lélegeztetőgépre szorul, míg más elvileg alig veszi észre.... Fura nekem ez a különbség és az az összeesküvés-elméletem, hogy azért mondogatják csak az enyhe lefolyást, hogy nyugtassák a népet.
Szóval az ismerőseitek hogy vannak?
"mert rémisztgetnek, de beteg nincs a környezetemben"
Gondolkodj egy kicsit...
Van 73 fertőzött. Ha mondjuk minden fertőzöttnek ezer ismerőse, rokona, barátja van, akkor az azt jelenti, hogy kb. 73 ezer ember van az országban, akinek van ferrtőzött ismerőse. Magyarország lakossága kb. 9 millió. Ez azt jelenti, hogy jelenleg az emberek 1%-ának van fertőzött ismerőse.
Ez egy kicsi szám. Nem is ettől kell félni. Hanem attól, hogy vajon hány egészségesnek látszó fertőzött/hordozó van a közvetlen környezetünkben? Az ő számuk valószínűleg a fertőzöttekének a többszöröse. És ha nem tartjuk be az óvintézkedéseket, minden egyes hordozó naponta több másik embert fertőzhet meg. Akik meg szintén újabb, és újabb embereket. Na, ez az egyik ok, amiért "riogatnak". Nem a 73 beteg, hanem az, hogy ebből ne legyen többmillió.
A másik: nem attól kell félni, hogy egy fiatal, tanuló/dolgozó, egészséges embert majd ez legyűr. Nem fog. De szüleinket, nagyszüleinket, idősebb barátainkat/ismerőseinket nagyon komolyan megbetegítheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!