Szerintetek a koronavirus jo lecke az emberisegnek, pl arrol hogy ne pazaroljunk etelt?
Milyen attol rettegni, hogy nincs etel az asztalon?
Milyen attol rettegni, hogy nem kapsz orvosi ellatast?
Milyen igy elni, hogy csak munkaba jarsz max (amig tudsz), aztan mar nincs semmi program, csak otthon ules.
Azert kerdezem, mert a minap olvastam egy cikket az otthoni helyzetekrol (kulfoldon elek), amiben arrol szamoltak be, hogy MINDEN Aruhaz ki van fosztva, es pl mar hust sem lehet kapni, csak a farhat maradt meg.
De mi van azokkal akik meg a farhatat is unnepnaponkent tudjak megvenni?
Nekem ugy tunik az emberek bepanikoltak, pedig a szomoru valosag az, hogy rengeteg olyan ember el ma a vilagban, akiknek ez az allapot a mindennapokat jelenti.
Szerintetek lesz valami pozitiv hatasa, ennek az egyebkent nagyon szornyu es szomoru helyzetnek amiben vagyunk?
Pl. kevesebb elelmiszer pazarlas, az emberek egy kicsit magukba neznek stb..
( a kerdes nem provokacio. )
Nem gondolom ezt. Én pl nem spájzoltam be semmit, nem vásároltam föl a lisztet és nem rettegek, hogy nem lesz orvosi ellátás. Munkába is mineden nap, ma is tömegközlekedéssel mentem be és jötten haza. Ezt mondjuk nem hobbiból teszem, hanem kénytelen vagyok, ha nem akarom, hogy kirúgjanak.
Nem akarom elbagatellizálni ezt a járványt, de az azért nem az ebola. Mégis mindenkinek felfordult az élete és padlóra kerül a világgazdaság. Engem inkább az lep meg és egyben ijesztő is, hogy ha tényleg komoly gond lenne, mint a katasztrófa filmekben, pl a Földet közelíteni egy aszteroida, semmit nem lennénk képesek tenni, csak még nagyobb káosz és fejetlenség lenne.
Ha ezen túl leszünk, szerintem az ég világon semmilyen hatással nem lesz az élelmiszer és egyéb fogyasztási cikkek vásárlására ez az egész.
Nem is értem a párhuzamokat, amit levonsz! Hol élsz amúgy? Mert hogy vannak ismerőseim Máltán, Ausztriában, Németországban, Norvégiában. Mindenhol ki vannak fosztva a boltok! Nálunk (is) gyak. minden boltban elfogyott szinte az összes konzerv, a cukor, gyorsfagyasztott áru, a liszt. Hogy mit akarnak a liszttel, az érdekelne igazán, a többit még értem... Mert hogy kenyérsütés Magyarországon már nem igazán "dívik", az egyszer biztos, míg a YT-on egy székely gyerek mondta panaszkodva, hogy már csak 5-en sütnek kenyeret a faluban (5-en, de fejenként 9 kenyeret, mindegy...) addig nálunk csak páran, kenyérsütő gépben. Hozzáteszem egyébként, hogy az a liszt, amit a boltban kapsz, az kenyérsütésre kvázi alkalmatlan, ami kimondottan kenyérsütéshez való, az is távol áll minőségben a valóban erre megfelelő liszttől, de nem lényeges. Ez nem úgy néz ki, mint a pazarlás enyhülése, sőt ellenkezőleg... Karácsonyi forgalmat bonyolítanak a boltok és a benzinkutakon is azt látom, hogy kannákkal mennek a benzinért, én nem hinném, hogy a tavaszi fűvágásra készülnek. Tegnap a városban bementem a Lidl-be (felelőtlenül!) és nem volt semmi, az előrecsomagolt gusztustalan felvágottakon kívül semmi tartós élelmiszer vagy fagyasztott árú, aztán ugyanez várt a Tescoban is, ott akkora volt a sor, hogy (és elnézést az árufeltöltőktől ezért), ott hagytam a kosarat a bánatba és kijöttem, mert mikor megláttam a sor végét megrémültem. Egy dolog kiderült, hogy az amerikaiakkal ellentétben a kukoricát mi magyarok k.... utáljuk, mert az van, kukoricakonzerv, más nincs!
Szóval nem értem a megfogalmazását a kérdésnek, értem, hogy külföldön élsz, de ott nem ez a helyzet? Mert minden külföldi ismerőstől azt hallom, ugyanez a helyzet, sőt már hetekkel ezelőtt ez történt, ami most nálunk.
Otthon ülés? A hétvégén metszettem szőlőt, fákat, halomban áll a nyesedék, hétvége előtt el kell égetni, mert jön az eső. Nem unatkozom. Hogy a lakótelepiek, nagyvárosiak unatkoznak, azt elhiszem, borzasztó lehet, borzasztó!
14: "Hát én speciel nem kenyeret sütök a lisztből hanem rántást csinálok"
Az oké, de a kenyérliszt fogyott el mindehol.. nincs továbbá se tönkölyliszt se graham liszt se zabpehelyliszt..
Szóval most tényleg: mindenki otthon süti a kenyeret???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!