Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a kedvenc könyvetek címe?...

Mi a kedvenc könyvetek címe? Miért pont az a kedvencetek?

Figyelt kérdés
2020. márc. 12. 14:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Bálint Ágnes: Szeleburdi család

Gyerekkori olvasmány, édesanyám nyomta a kezembe még kicsiként, és azonnal beleszerettem. Imádtam a humorát, az egyszerű, letisztult stílusát, és a pörgő cselekményt.

Biztos, hogy ha egyszer nekem lesz gyerekem, én is meg fogom ismertetni vele ezt a gyöngyszemet.

Robert J. Sawyer: Flashforward - A jövő emlékei

Nagybetűs, keményvonalas SCI-FI, egy remek és eredeti alaptörténettel, valamint egy pazar központi rejtéllyel, ami folyamatosan motivál a további olvasásra.

Azt imádtam ebben a könyvben, hogy egy természetfeletti esemény globális utóhatásait úgy tudta levezetni az író, hogy el tudtam hinni, hogy ez a valóságban is így történne.

Kicsit néha túl vannak írva a tudományos részek, de hát semmi sem lehet tökéletes.

Stephen King: Tortúra

Ugyan ez inkább thriller, mint horror, de annak viszont elsőrangú. A folyamatos feszültségkeltés és a paráztatás itt is alá van rendelve az emberi drámáknak (ahogy azt már Kingtől megszokhattuk), és ettől inkább egy pszichodráma lesz belőle, mintsem keményvonalas horror-thriler sztori. És ez baj? Szerintem egyáltalán nem.

Sok King-könyvvel ellentétben, itt egy szép, kerek egészet kapunk, nincsen (annyira) túlírva, nem válik fatális, műfajidegen hülyeséggé a vége (lásd: Az), Annie Wilkes karaktere pedig méltán vált ikonikus gonosztevővé, Pennywise-al egyetemben.

Alig várom, hogy lássam a színházadaptációt :)

Igen, tudom, hogy csak egyet kért a Kérdező, de képtelen voltam választani.

2020. márc. 12. 21:31
 12/13 anonim ***** válasza:

Andy Weir: A marsi

Vicces és izgalmas, már többször olvastam.

2020. márc. 12. 22:05
 13/13 anonim ***** válasza:

(OFF)

Ha még nem láttad, ajánlom a Castle Rock sorozatot, főleg a 2. évadát, újra találkozhatunk Annie-vel. :))

2020. márc. 13. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!