Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Most, hogy Magyarországon is...

Most, hogy Magyarországon is itt van a koronavírus, mennyivel fog növekedni a pánik országos szinten?

Figyelt kérdés
Eddig is megvolt már egyes embereknél (pl lerohamozták a bevásárlóközpontokat), most azonban, hogy valóban megjelent, várható több embernél és még ennél is nagyobb pánik? (pl verekedés az utolsó lisztért, olajért, stb)

2020. márc. 5. 00:06
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
66%

#4, Erről linkelj már valami forrást légyszíves. Ugyanis továbbra is levegőbe beszélünk. Ezek felderítetlen esetek, de nem tudjuk a pontos számot. Valószínűleg ha ennyi lenne, akkor a járvány nagyon gyorsan megállíthatatlanul terjedne. Hiszen 80%-ban lábon hordanák ki az emberek.

Másrészt ne feledjük ez fennáll a klasszikus influenzánál is.

Korábban írták itt: Komolyan lefejelem aki mégegyszer az influenzát hozza fel hogy "de az halálosabb". Vissza kéne zavarni általános iskolába ezeket az egyéneket, mert nem értik a %os arányok fogalmát.

Persze hogy jóval többen halnak meg, mert évi többszázmillió fertőzöttről beszélünk 0.1% death rate-n.

2020. márc. 5. 18:06
 12/21 anonim ***** válasza:
82%

Egyébként továbbra sem értem ezt a közönyt: jajdejó ránk fiatalokra nem veszélyes. Az öregek megdögölhetnek, kit érdekel.

A barom pedig bemegy dolgozni betegen és szórja szét ezt a szart, mert "csak pánikkeltés". Otthon meg majd arat az idős emberek körében.

Ezt a felelőtlenséget nem ússza meg sajnos ez az ország. Zéró empátia, maximális önzőség... undorító.

2020. márc. 5. 18:09
 13/21 anonim válasza:
95%
Utolsóval maximálisan egyetértek!
2020. márc. 5. 22:37
 14/21 anonim válasza:
90%

"2-es nem kéne Blikket és minden baromságot olvasni..A hivatalos halálozási arány jóval 1 % alatt van mert az emberek 80 %-a tudta nélkül lábon kihordta.."

Na az ilyen gondolkodni nem tudó, agyhalott emberek miatt tart itt ez az ország. Tudom, hogy a butulás népbetegség, de akkor is kiakasztó. Kedves hozzászóló, amit írtál, úgy ahogy van, baromság, látszik, hogy fingod sincs a %-os arány fogalmáról.

2020. márc. 6. 07:15
 15/21 anonim ***** válasza:
én angliában élek és itt több eset volt, de egyáltalán nem viselkednek máshogy az emberek, max kínaiakon látsz néhány szájmaszkot.
2020. márc. 6. 12:29
 16/21 anonim ***** válasza:

Pusztuló nyugat... jellemző. Ezek a nemzetek melegágyai a járványoknak.

Taiwanban már 3 hete is mindenki maszkot hordott és felelősen viselkedett. Meg is úszták eddig, sikeresen lassították a járványt.

2020. márc. 6. 12:33
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
2020. márc. 6. 17:31
 18/21 anonim ***** válasza:
58%
Na várj, a pánikkeltést nem arra írtam, hogy bemegy dolgozni, meg szórja szét. Én baromira nem támogatom, hogy munkahelyen/iskolában/más közösségi helyeken valaki betegen fertőzzön másokat, és én pl. igenis figyelembe veszem, ha influenzás is vagyok, hogy akkor most nem megyek látogatóba idősebb rokonaimhoz. Viszont szerintem iszonyatosan túl van tolva az egész pánikolás, egészen egyszerűen, ha észleled a tüneteket hívd fel a zöld számot, kimennek hozzád, megvizsgálnak, stb....De annak pl. mi értelme, hogy bevásárolnak előre 4 évre? Egészen egyszerűen kezeljük már józanul ezeket a dolgokat!
2020. márc. 7. 14:48
 19/21 anonim ***** válasza:

Pedig az a vicc, hogy a média "túltolás" ellenére zéró pánik látszik az embereken.

Mindenki ugyan úgy bejár dolgozni, az emberek 99%-án nincs maszk tömegközlekedésen (és szúrós szemmel vagy verbálisan alázzák akin van), bemennek a sportközpontokba, tömegrendezvényekre, este megy a bulikázás, kocsmázás, szórakozóhely... Instant Fogasház tele külfőldiekkel, Airbnb virágzik, arabok, indiaiak, ázsiaiak hordákban jönnek a pesti bérházakban. (Nálunk)

Hol van itt pánik? Mindenki mindent csinál úgy mint ahogy eddig.

Egykét néni a metrón ijedten maga elé húzta a sálját, mikor fekete csuklyás kabátban és N95 maszkban felszálltam a metróra 😃

2020. márc. 7. 15:15
 20/21 anonim ***** válasza:
Utolsó, amit írsz abban van igazság, de pl. személyes ismeredtségi körömből már tök egészséges emberek is azon aggódnak, hogy meghalnak. Bár így elgondolkodtató, hogy mennyire is félnek, ha mondjuk szájmaszkot sem vesznek fel. Amúgy valahol szomorúnak érzem, hogyha tényleg ennyire ki vannak nézve a maszkosok, mivel egy jó dolog, ha valaki-bármilyen betegségről is van szó-nem akarja terjeszteni/elkapni.
2020. márc. 7. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!